Results 1 to 6 of 6

Thread: Virtualbox doesn't work at all

  1. #1
    pueffl NNTP User

    Default Virtualbox doesn't work at all


    I tried to install Virtualbox from the openSUSE DVD. The installation
    seams to be ok, but if I try to start Virtualbox I get an animated
    cursor for some time and then nothing happens. For me it seams the
    version on SUSE 11.1 doesn't work at all with the distribution.


    --
    pueffl
    ------------------------------------------------------------------------
    pueffl's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=18195
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=402970


  2. #2
    google01103 NNTP User

    Default Re: Virtualbox doesn't work at all

    pueffl wrote:

    >
    > I tried to install Virtualbox from the openSUSE DVD. The installation
    > seams to be ok, but if I try to start Virtualbox I get an animated
    > cursor for some time and then nothing happens. For me it seams the
    > version on SUSE 11.1 doesn't work at all with the distribution.
    >
    >

    if you run it in konsole what error messages are given?
    --
    Suse 11.0 x64, Kde 4.2beta (unstable repo), Opera 9.x weekly

  3. #3
    ikurtram NNTP User

    Default Re: Virtualbox doesn't work at all


    pueffl;1915257 Wrote:
    > I tried to install Virtualbox from the openSUSE DVD. The installation
    > seams to be ok, but if I try to start Virtualbox I get an animated
    > cursor for some time and then nothing happens. For me it seams the
    > version on SUSE 11.1 doesn't work at all with the distribution.


    I don't think Virtualbox is included in SUSE 11.1 DVD. I tried
    searching virtualbox in YaST2 and it doesn't give any results. So, I'm
    not quite sure where you are trying to install it from.

    Anyway, if it is in fact present on the DVD and you are having trouble
    using it, try removing the current installation (using YaST2 or rpm -e)
    and install 'Virtualbox 2.1.0 for OpenSuse 11.1'
    (http://tinyurl.com/8wrhnl) or 'VirtualBox 2.1.0 for All distributions.'
    (http://tinyurl.com/84hrzm)

    Open terminal as root & install the RPM (if you select the RPM route)
    using rpm command or run the .run file (if you select the all
    distribution route).

    I had similar difficulties when I tried to use VirtualBox on my
    OpenSuse 11.1 RC1 installation. At that time there was no official
    VirtualBox release for OpenSuse 11.1. So, I installed it using the .run
    file and VirtualBox has been working fine since then.


    --
    ikurtram
    ------------------------------------------------------------------------
    ikurtram's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=13103
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=402970


  4. #4
    zenryou NNTP User

    Default Re: Virtualbox doesn't work at all


    I'm not sure how to solve your problem but I am currently using
    virtualbox, so it's possible to get it running. all I did was install
    it and add myself to the virtualbox group and then do that extra command
    to start it up I forget now what it was.


    --
    zenryou
    ------------------------------------------------------------------------
    zenryou's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=18124
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=402970


  5. #5
    taglass NNTP User

    Default Re: Virtualbox doesn't work at all


    Add the account you're running it from to the vboxusers group if you
    haven't already.


    --
    taglass
    ------------------------------------------------------------------------
    taglass's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=17469
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=402970


  6. #6
    caf4926 NNTP User

    Default Re: Virtualbox doesn't work at all


    Use this repo in your list
    'Index of /repositories/Virtualization:/VirtualBox/openSUSE_11.1'
    (http://tinyurl.com/a72es3)

    use software management - filter by repo
    go to the new Virtual Box repo
    check to install

    help here
    http://en.opensuse.org/VirtualBox_Installation


    --
    Box: Linux 2.6.25.18-0.2 x86_64 | OS 11.0 | (KDE4.1.85) "3.1" | M2N4-SLI
    | AMD 64 X2 5200+ | nVidia 8500GT | 2GB RAM
    Lap: OS 11.1 | Celeron 550 | (KDE 4.1.85 "release 3.1" | Intel 965 GM |
    Lenovo R61e | 1GB RAM
    ------------------------------------------------------------------------
    caf4926's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=204
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=402970


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •