Results 1 to 6 of 6

Thread: Virtualbox doesn't work at all

  1. #1
    pueffl NNTP User

    Default Virtualbox doesn't work at all

    I tried to install Virtualbox from the openSUSE DVD. The installation seams to be ok, but if I try to start Virtualbox I get an animated cursor for some time and then nothing happens. For me it seams the version on SUSE 11.1 doesn't work at all with the distribution.

  2. #2
    google01103 NNTP User

    Default Re: Virtualbox doesn't work at all

    pueffl wrote:

    >
    > I tried to install Virtualbox from the openSUSE DVD. The installation
    > seams to be ok, but if I try to start Virtualbox I get an animated
    > cursor for some time and then nothing happens. For me it seams the
    > version on SUSE 11.1 doesn't work at all with the distribution.
    >
    >

    if you run it in konsole what error messages are given?
    --
    Suse 11.0 x64, Kde 4.2beta (unstable repo), Opera 9.x weekly

  3. #3

    Default Re: Virtualbox doesn't work at all

    Quote Originally Posted by pueffl View Post
    I tried to install Virtualbox from the openSUSE DVD. The installation seams to be ok, but if I try to start Virtualbox I get an animated cursor for some time and then nothing happens. For me it seams the version on SUSE 11.1 doesn't work at all with the distribution.
    I don't think Virtualbox is included in SUSE 11.1 DVD. I tried searching virtualbox in YaST2 and it doesn't give any results. So, I'm not quite sure where you are trying to install it from.

    Anyway, if it is in fact present on the DVD and you are having trouble using it, try removing the current installation (using YaST2 or rpm -e) and install Virtualbox 2.1.0 for OpenSuse 11.1 or VirtualBox 2.1.0 for All distributions.

    Open terminal as root & install the RPM (if you select the RPM route) using rpm command or run the .run file (if you select the all distribution route).

    I had similar difficulties when I tried to use VirtualBox on my OpenSuse 11.1 RC1 installation. At that time there was no official VirtualBox release for OpenSuse 11.1. So, I installed it using the .run file and VirtualBox has been working fine since then.

  4. #4

    Default Re: Virtualbox doesn't work at all

    I'm not sure how to solve your problem but I am currently using virtualbox, so it's possible to get it running. all I did was install it and add myself to the virtualbox group and then do that extra command to start it up I forget now what it was.

  5. #5

    Default Re: Virtualbox doesn't work at all

    Add the account you're running it from to the vboxusers group if you haven't already.

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,729
    Blog Entries
    20

    Default Re: Virtualbox doesn't work at all

    Use this repo in your list
    Index of /repositories/Virtualization:/VirtualBox/openSUSE_11.1

    use software management - filter by repo
    go to the new Virtual Box repo
    check to install

    help here
    http://en.opensuse.org/VirtualBox_Installation
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •