Results 1 to 6 of 6

Thread: OpenOffice 3 and the panel in KDE 4.1.3

  1. #1
    alexertech NNTP User

    Question OpenOffice 3 and the panel in KDE 4.1.3

    Hi people.

    Well here is the thing. I'm on my new shinny 11.1 install but when i start working on a document on Writer in OpenOffice, i got some areas of the panel going transparent totally, the Launcher menu goes black, the clock disappears and a part of the systray.

    If i put the mouse over the elements, they appear again, but this keeps on and on...

    So, i was checking the forums and google and found that some people have fix this setting in /usr/lib/qt3/bin/qtconfig, the cursor blinking time to "no blinking" but this doesn't work for me, the problem its still appearing.

    I have the default installation settings for the effects and that stuff, and this conf in my device section for my nvidia card:

    EndSection

    Section "Device"
    BoardName "GeForce 7000M / nForce 610M"
    Driver "nvidia"
    Identifier "Device[0]"
    VendorName "NVIDIA"

    Option "NoLogo" "true"
    Option "DynamicTwinView" "True"
    Option "TwinViewOrientation" "Clone"
    Option "TwinView" "True"
    Option "RenderAccel" "True"

    Option "MetaModes" "CRT: 1024x768 @1280x800 +0+0, DFP: 1280x800 +0+0"
    EndSection

    I had this config because i use a lot the second display of my laptop to do presentations, but thats all. The rest its the default that SaX2 did.

    So i don't have any clue to follow, and i need this working right because i some times i show this linux distro as a example for everyone to use, and i will look bad if that render problem appears in the middle of the presentation.

    So, little help please ?

    Thanks in advance! and happy holidays!

  2. #2

    Lightbulb Re: OpenOffice 3 and the panel in KDE 4.1.3

    I have found the same probem both on openSUSE 11.1 and Kubuntu 8.10

    The problem is, as far I figured out, is between kde4 and JAVA, because the same thing happens if I run Eclipse IDE or any other JAVA based program.

    temporary bug fix: if you need to use taskbar or clock etc just focus any non JAVA program and everything would be OK. As far there are no bug fix, this is the best I could figure out

  3. #3
    alexertech NNTP User

    Default Re: OpenOffice 3 and the panel in KDE 4.1.3

    Uhm... Well, testing around i found that if you use the Java Implementation of the Free Software Foundation (in the repos, and used by default) works really better (don't know why), but if you use the Java Sun implementation, starts the problem.

    Let me know if this is the same for you or if you find some workaround.

    See ya.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    relative
    Posts
    1,172

    Default Re: OpenOffice 3 and the panel in KDE 4.1.3

    Upgrading to the latest driver will solve this problem. NVIDIA - openSUSE.
    Good luck.
    http://mydailyhash.wordpress.com/
    http://yami.googlecode.com/

  5. #5
    alexertech NNTP User

    Default Re: OpenOffice 3 and the panel in KDE 4.1.3

    I already have the lastest drivers, the 177.80 of that url. Its was the first thing that i did when install 11.1.

    Thanks anyway.

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    relative
    Posts
    1,172

    Default Re: OpenOffice 3 and the panel in KDE 4.1.3

    Quote Originally Posted by alexertech View Post
    I already have the lastest drivers, the 177.80 of that url. Its was the first thing that i did when install 11.1.

    Thanks anyway.
    Try updating to the latest beta. It isn't available in rpm's, so you need to install it manually. Here is the FTP link:
    ftp://download.nvidia.com/XFree86/.
    http://mydailyhash.wordpress.com/
    http://yami.googlecode.com/

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •