Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23

Thread: OpenSUSE 11.1 Compiz and QT4

  1. #1

    Default OpenSUSE 11.1 Compiz and QT4

    It seem that there is a problem with compiz on OS 11.1.
    When you launch a qt4 app it crash compiz (with or without emerald) on GNOME.

    If someone can help ... I try original pckage and update ones form XGL repo ...

    Stphane

  2. #2

    Default Re: OpenSUSE 11.1 Compiz and QT4

    Same problem here
    Each time a kde application is stopped (okular), compiz crashes.

    If I disable the "fade" effect in ccsm, compiz process does not crash but all windows disappear. I'm left with a rotating cube !

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The Netherlands
    Posts
    249

    Default Re: OpenSUSE 11.1 Compiz and QT4

    Same here, I think.

    I didn't see the qt4 link but I did see that it happens with certain apps (qt4?) in combination with effects like ctrl+alt or a window that becomes the focussed window.

    The whole screen freezes. Seen it on ATI and on NVidia.

  4. #4
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Chongqing, China
    Posts
    74

    Default Re: OpenSUSE 11.1 Compiz and QT4

    Quote Originally Posted by olivn View Post
    Same problem here
    Each time a kde application is stopped (okular), compiz crashes.

    If I disable the "fade" effect in ccsm, compiz process does not crash but all windows disappear. I'm left with a rotating cube !
    Only QT4 application,I can not use vlc and skype.

  5. #5

    Default Re: OpenSUSE 11.1 Compiz and QT4

    Yes QT4 apps (googlearth), I can run some QT3 apps (kooka).

    I have found a workaround: install Cybergorg compiz !

    CyberOrg Compiz on openSUSE 11.1

    I have blindly followed the steps and I can run any applications under compiz.

  6. #6
    wondercow NNTP User

    Default Re: OpenSUSE 11.1 Compiz and QT4

    Thank you, olivn, your solution solved my problems with Ktorrent and Amarok 2.0 killing Compiz when I closed them. I would like to add that in addition to the instructions you linked, I also had to go into software manager in Yast and make sure I was using the X11:XGL versions of all Compiz-related packages because Compiz window decoration would either refuse to load, or certain plugins wouldn't load until I had all matching packages. Do not mix X11:XGL and normal OSS Compiz packages.

    This problem definitely seems specific to QT4 programs, since I can run Amarok 1.4 just fine without this problem, but Amarok 2.0 killed my Compiz.
    Last edited by wondercow; 23-Dec-2008 at 13:15. Reason: Whoops, forgot to disable smileys.

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Cairo, Egypt
    Posts
    4

    Default Re: OpenSUSE 11.1 Compiz and QT4

    I have try same problem and I will try this resolve..

  8. #8

    Default Re: OpenSUSE 11.1 Compiz and QT4

    Can someone tell us if the problem exist in 64 bits or just in 32 bits edition ?

  9. #9
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    US
    Posts
    5

    Default Re: OpenSUSE 11.1 Compiz and QT4

    It happens to me in 64-bit.

  10. #10

    Default Re: OpenSUSE 11.1 Compiz and QT4

    On 64bit system, I didn't try on 32bit

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •