Results 1 to 9 of 9

Thread: Missing libnvtvsimple.so.0

  1. #1

    Default Missing libnvtvsimple.so.0

    I cannot install xine-ui because "nothing provides libnvtvsimple.so.0 needed by xine-ui"

    Repos installed and enabled are:

    openSUSE 11.1-0 | openSUSE 11.1-0
    openSUSE-11.1-Updates | openSUSE-11.1-Updates
    repo | Packman Repository
    repo-non-oss | openSUSE-11.1-Non-Oss
    repo-oss | openSUSE-11.1-Oss
    repo-update | openSUSE-11.1-Update
    repo_1 | NVIDIA Repository

    I have never had that problem before.
    Ideas welcome!

  2. #2

    Default Re: Missing libnvtvsimple.so.0

    I am surprised that nobody seems to have that problem. Far from being exotic, my installation is, I think, fairly standard.

    I have found libnvtvsimple.so.0 here, though:

    RPM Search libnvtv-0.4.7a-177.110.i586.rpm

    but I do not understand why this dependency cannot be found by YaST.

    Quote Originally Posted by Hyakken View Post
    I cannot install xine-ui because "nothing provides libnvtvsimple.so.0 needed by xine-ui"

    Repos installed and enabled are:

    openSUSE 11.1-0 | openSUSE 11.1-0
    openSUSE-11.1-Updates | openSUSE-11.1-Updates
    repo | Packman Repository
    repo-non-oss | openSUSE-11.1-Non-Oss
    repo-oss | openSUSE-11.1-Oss
    repo-update | openSUSE-11.1-Update
    repo_1 | NVIDIA Repository

    I have never had that problem before.
    Ideas welcome!

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The Netherlands
    Posts
    1,273

    Default Re: Missing libnvtvsimple.so.0

    It could be one of the repositories is not completely in sync..

    You could try running a 'zypper ref -f' to renew zypper's cache and retry the xine-ui install.

    I'll give it a spin later today and let you know what happens here.

    Cheers,
    Wj
    Have a lot of fun!

  4. #4

    Default Re: Missing libnvtvsimple.so.0

    Thank you for looking at the problem.

    I tried running zypper ref -f but there is no change.

    As libxine1 and all its codecs were installed without a hitch, I am beginning to think that there is a problem with the Packman repository?

    Actually I have just checked the Packman repository for 11.1 (and 11.0 for that matter). There is indeed no such file available.

    Quote Originally Posted by Magic31 View Post
    It could be one of the repositories is not completely in sync..

    You could try running a 'zypper ref -f' to renew zypper's cache and retry the xine-ui install.

    I'll give it a spin later today and let you know what happens here.

    Cheers,
    Wj

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Stoney Stanton - England
    Posts
    1,093

    Default Re: Missing libnvtvsimple.so.0

    Same problem here. It is not included within either packman or 11.1. I found the easiest thing to do was just to install the version from 11.0

    Index of /distribution/11.0/repo/oss/suse

    It is only a tiny file.

  6. #6

    Default Re: Missing libnvtvsimple.so.0

    It works, but your suggestion to use Index of /distribution/11.0/repo/oss/suse or mine (please see earlier message) RPM Search libnvtv-0.4.7a-177.110.i586.rpm produce the same YaST message:

    xine-ui-0.99 ....... requires libcaca0 but this requirement cannot be provided... replace libcaca-0.99.beta13b.. with libcaca0-O.99.beta16...


    Quote Originally Posted by dth2 View Post
    Same problem here. It is not included within either packman or 11.1. I found the easiest thing to do was just to install the version from 11.0

    Index of /distribution/11.0/repo/oss/suse

    It is only a tiny file.

  7. #7
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Braunschweig (Germany)
    Posts
    272

    Default Re: Missing libnvtvsimple.so.0

    Hello Hyakken,

    I have the same problem!
    I can't play video DVDs (I installed libxine and all the other stuff from packman) and I think it's due to the reason that one package is still from opensuse: xine-ui. I also can't install the packman version of this package due to the dependeny to libnvtvsimple.so.0 . I tried to install libnvtv..rpm, but it didn't work.
    Is somebody able to install xine-ui from packman and watch DVDs?

    Greetings

    Michael
    Last edited by michaelhust; 21-Dec-2008 at 04:37. Reason: typing errors

  8. #8

    Default Re: Missing libnvtvsimple.so.0

    Michael, as I said above, when I tried to install xine-ui, I used the libnvtvsimple.so.0 in Index of /distribution/11.0/repo/oss/suse. This generated an error message giving me the choice to replace the file with a more recent one, which I did.

    xine-ui then installed without problem.

    However, it still could not play DVDs, this in spite of the fact that I followed all the advice given in many useful links in this forum.

    As a last resort, and in spite of the fact that I already had libdvdcss installed, I decided to install libdvdcss2 (2-1.2.10-0) as found in RPM Search libdvdcss2[]=1&field[]=2 and guess what, it works now!

    But what a hassle for something that should be so simple.



    Quote Originally Posted by michaelhust View Post
    Hello Hyakken,

    I have the same problem!
    I can't play video DVDs (I installed libxine and all the other stuff from packman) and I think it's due to the reason that one package is still from opensuse: xine-ui. I also can't install the packman version of this package due to the dependeny to libnvtvsimple.so.0 . I tried to install libnvtv..rpm, but it didn't work.
    Is somebody able to install xine-ui from packman and watch DVDs?

    Greetings

    Michael

  9. #9
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Braunschweig (Germany)
    Posts
    272

    Default Re: Missing libnvtvsimple.so.0

    Hello Hyakken,

    I installed the "libnvtvsimple.so.0" but I only was able to install the xine-ui after packman provided a new file (~about one our ago).
    Which libdvdcss did you install? I tried to install libdvdcss2-1.2.10-0.pm.0.nosrc.rpm which didn't work.
    I also tried out some libdvdcss from the opensuse buildserver or an old one from packman from 2005 (I still had this rpm). I was able to install these files, but it did't work.
    kaffeine: no (no DVD read possible)
    SMplayer or Mplayer: a kind of slideshow
    VLC: no

    I also followed following guide:Check your multimedia problem in ten steps

    Greetings

    Michael

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •