Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Problems With VirtualBox

  1. #1

    Default Problems With VirtualBox

    I'm having issues with VirtualBox.

    My problem is when I try to start, it keeps telling me that it can't find a Kernel. When I type the command that it tells me to enter in the console it tells me that it failed to load the kernel. So I figure it has to do with the install. I check the install of VirtualBox and it's fine. I tried looking in the VirtualBox manual for troubleshooting. I can't find anything that relates to my problem. It's not that it's refusing to load the kernel, it's not finding it.

    I'm trying to install OpenSuse 11.1 Beta 5 on it.
    AMD Athlon 64 X2 3800+ 2.0GHz, Nvidia Geforce 8800 GT 512MB
    1GB DDR RAM , SeaGate 750GB HDD, Multi-Boot - OpenSuSE 11.2 (32-Bit), Windows XP (32-bit), and Windows 7 Beta (Although it's really Vista Version 2 Beta)

  2. #2
    PeeGee NNTP User

    Default Re: Problems With VirtualBox

    LearningKameleon wrote:
    > I'm having issues with VirtualBox.
    >
    > My problem is when I try to start, it keeps telling me that it can't
    > find a Kernel. When I type the command that it tells me to enter in the
    > console it tells me that it failed to load the kernel. So I figure it
    > has to do with the install. I check the install of VirtualBox and it's
    > fine. I tried looking in the VirtualBox manual for troubleshooting. I
    > can't find anything that relates to my problem. It's not that it's
    > refusing to load the kernel, it's not finding it.
    >
    > I'm trying to install OpenSuse 11.1 Beta 5 on it.
    >
    >


    Just to clarify (though I assume you have tried this):

    Assuming that is the VB kernel module that cannot be found, it needs to
    be compiled for the kernel in use (and, therefore, each update). The command
    /etc/init.d/vboxdrv setup
    needs to execute as root and the kernel source for the current kernel
    needs to be installed (plus some other items). caf4926 should be along
    shortly :-)

    --
    PeeGee

    Asus M2V-MX SE, AMD LE1640, openSuSE 11.0 x86-64/XP Home dual boot
    Asus M2NPV-VM, AMD 64X2 3800+, openSuSE 10.3 x86-64/XP Home dual boot

  3. #3

    Default Re: Problems With VirtualBox

    Yeah I've tried that even as root. Unfortunately it keeps telling me that it has failed to load the kernel. So now I'm lost on what to do next. I've even tried Troubleshooting with it (According to the VirtualBox Manual)
    AMD Athlon 64 X2 3800+ 2.0GHz, Nvidia Geforce 8800 GT 512MB
    1GB DDR RAM , SeaGate 750GB HDD, Multi-Boot - OpenSuSE 11.2 (32-Bit), Windows XP (32-bit), and Windows 7 Beta (Although it's really Vista Version 2 Beta)

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    UTC+10
    Posts
    9,686
    Blog Entries
    4

    Default Re: Problems With VirtualBox

    You need the kernel-source package (of the same version as the running kernel) installed and of course the development tools like make and gcc. Also one or two other packages, like pam-devel IIRC. If you look at the log left behind by:

    Code:
    /etc/init.d/vboxdrv setup
    you will get some clues as to what is missing.

  5. #5

    Default Re: Problems With VirtualBox

    Ok the thing is I tried to run VirtualBox got the message that I need to run that command I ran the command in console and it told me that it failed. So there's obviously somewhere else that I'm suppose to be typing the command in. I know I installed make and gcc, however I don't know if I have pam-devel iirc, I'll check that when I get home.
    AMD Athlon 64 X2 3800+ 2.0GHz, Nvidia Geforce 8800 GT 512MB
    1GB DDR RAM , SeaGate 750GB HDD, Multi-Boot - OpenSuSE 11.2 (32-Bit), Windows XP (32-bit), and Windows 7 Beta (Although it's really Vista Version 2 Beta)

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    UTC+10
    Posts
    9,686
    Blog Entries
    4

    Default Re: Problems With VirtualBox

    Code:
    /etc/init.d/vboxdrv setup
    has to be run as root

  7. #7

    Default Re: Problems With VirtualBox

    I DID run it as root, I ran it in the console, and everytime I did that, it failed to recompile the Kernel. The problem maybe due to missing files, but I can't find out yet since I have to go home and check and because I don't have internet connection there.
    AMD Athlon 64 X2 3800+ 2.0GHz, Nvidia Geforce 8800 GT 512MB
    1GB DDR RAM , SeaGate 750GB HDD, Multi-Boot - OpenSuSE 11.2 (32-Bit), Windows XP (32-bit), and Windows 7 Beta (Although it's really Vista Version 2 Beta)

  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    UTC+10
    Posts
    9,686
    Blog Entries
    4

    Default Re: Problems With VirtualBox

    Well some requisite is missing then. Look inside the log file left behind.

  9. #9

    Default Re: Problems With VirtualBox

    How do I check the log file????
    AMD Athlon 64 X2 3800+ 2.0GHz, Nvidia Geforce 8800 GT 512MB
    1GB DDR RAM , SeaGate 750GB HDD, Multi-Boot - OpenSuSE 11.2 (32-Bit), Windows XP (32-bit), and Windows 7 Beta (Although it's really Vista Version 2 Beta)

  10. #10
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    UTC+10
    Posts
    9,686
    Blog Entries
    4

    Default Re: Problems With VirtualBox

    When that setup command fails, it will tell you where it has left the log file.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •