Results 1 to 4 of 4

Thread: Installing Software: upgrades not showing up [O]

  1. #1
    sekinto NNTP User

    Default Installing Software: upgrades not showing up [O]

    When I go to Install Software in the Computer menu (openSUSE 11 [Gnome]) nothing appears under the Upgrades tab. However, if I go to the Installed tab and search for some software that I know can be upgraded (ex. OpenOffice.org), it shows that it can be upgraded. So why isn't software that can be upgraded appearing under the Upgrades tab? I have the OpenOffice.org repository's priority set to 40 and the main repository's priorities set to 30. Somebody on the IRC channel told me that repositories with a higher priority are looked at first, is this true?

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    26,302
    Blog Entries
    15

    Default Re: Installing Software: upgrades not showing up [O]

    Quote Originally Posted by sekinto
    When I go to Install Software in the Computer menu (openSUSE 11 [Gnome])
    nothing appears under the Upgrades tab. However, if I go to the
    Installed tab and search for some software that I know can be upgraded
    (ex. OpenOffice.org), it shows that it can be upgraded. So why isn't
    software that can be upgraded appearing under the Upgrades tab? I have
    the OpenOffice.org repository's priority set to 40 and the main
    repository's priorities set to 30. Somebody on the IRC channel told me
    that repositories with a higher priority are looked at first, is this
    true?
    Hi
    Try it from the CLI then (gnome-terminal/konsole);
    Code:
    sudo zypper ref
    sudo zypper lu
    sudo zypper up
    The first command refreshes the repositories, the second lists any
    updates, the third will apply the updates.

    --
    Cheers Malcolm (Linux Counter #276890)
    openSUSE 11.0 x86 Kernel 2.6.25.18-0.2-default
    up 0:12, 1 user, load average: 0.33, 0.35, 0.34
    GPU GeForce 6600 TE/6200 TE - Driver Version: 177.82


  3. #3
    sekinto NNTP User

    Default Re: Installing Software: upgrades not showing up [O]

    I guess I should have mentioned in the original post that I already tried that...


    # zypper ref
    Code:
    Repository 'Main Update Repository' is up to date.
    Repository 'NVIDIA Repository' is up to date.
    Repository 'Main Repository (NON-OSS)' is up to date.
    Repository 'openSUSE BuildService - OpenOffice.org' is up to date.
    Repository 'Main Repository (OSS)' is up to date.
    Repository 'VideoLan Repository' is up to date.
    Repository 'openSUSE BuildService - GNOME:STABLE' is up to date.
    Repository 'openSUSE BuildService - Mozilla' is up to date.
    Repository 'openSUSE BuildService - Virtualization (VirtualBox)' is up to date.
    Repository 'openSUSE BuildService - Wine CVS Builds' is up to date.
    Repository 'Packman Repository' is up to date.
    Repository 'openSUSE BuildService - PHP' is up to date.
    All repositories have been refreshed.
    # zypper lu
    Code:
    Reading installed packages...
    Patches
    
    No updates found.
    # zypper up
    Code:
    Reading installed packages...
    Nothing to do.
    # zypper lr
    Code:
    #  | Alias                                                                               | Name                                                | Enabled | Refresh
    ---+-------------------------------------------------------------------------------------+-----------------------------------------------------+---------+--------
    1  | http://download.opensuse.org/update/11.0/                                           | Main Update Repository                              | Yes     | Yes    
    2  | http://download.nvidia.com/opensuse/11.0                                            | NVIDIA Repository                                   | Yes     | Yes    
    3  | http://download.opensuse.org/distribution/11.0/repo/non-oss/                        | Main Repository (NON-OSS)                           | Yes     | Yes    
    4  | http://download.opensuse.org/repositories/OpenOffice.org:/STABLE/openSUSE_11.0/     | openSUSE BuildService - OpenOffice.org              | Yes     | Yes    
    5  | http://download.opensuse.org/distribution/11.0/repo/oss/                            | Main Repository (OSS)                               | Yes     | Yes    
    6  | http://download.videolan.org/pub/videolan/vlc/SuSE/11.0/                            | VideoLan Repository                                 | Yes     | Yes    
    7  | http://download.opensuse.org/repositories/GNOME:/STABLE/openSUSE_11.0/              | openSUSE BuildService - GNOME:STABLE                | Yes     | Yes    
    8  | http://download.opensuse.org/repositories/mozilla/openSUSE_11.0/                    | openSUSE BuildService - Mozilla                     | Yes     | Yes    
    9  | http://download.opensuse.org/repositories/Virtualization:/VirtualBox/openSUSE_11.0/ | openSUSE BuildService - Virtualization (VirtualBox) | Yes     | Yes    
    10 | http://download.opensuse.org/repositories/Emulators:/Wine/openSUSE_11.0/            | openSUSE BuildService - Wine CVS Builds             | Yes     | Yes    
    11 | http://ftp.skynet.be/pub/packman/suse/11.0/                                         | Packman Repository                                  | Yes     | Yes    
    12 | http://download.opensuse.org/repositories/server:/php/openSUSE_11.0/                | openSUSE BuildService - PHP                         | Yes     | Yes

  4. #4
    sekinto NNTP User

    Default Re: Installing Software: upgrades not showing up [C]

    Thanks for the help guys. I figured out the problem.
    The guy on the IRC channel told me wrong, lower # = higher priority, not the other way around.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •