Results 1 to 3 of 3

Thread: Xfig can't find fonts for text

  1. #1

    Default Xfig can't find fonts for text

    I'm using 64 bit 11.0 with LANG=fr-FR.UTF-8. When I try to enter text in an xfig drawing I get the message :

    Can't find -*-times-medium-r-normal--13-*-*-*-*-*-ISO8859-*, using 6x13

    Using xfig's font selection to call for some other font doesn't help: xfig still says "can't find -*-...".

    How can I get xfig to see the 11.0 fonts?

    Any help would be much appreciated.
    Roger

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    West Yorkshire, UK
    Posts
    3,432

    Default Re: Xfig can't find fonts for text

    Firstly xfig uses Latin-1 rather than UTF. Secondly, according to the help file, it appears to need X11R6 resources to support internationalisation. (I don't have any of the fonts you mention on my system). Thirdly, AFAIK it does not use the system fonts but its own fonts.

    It is possible to enter most Western European characters from the keyboard simply by changing the keyboard layout except where they involve deadkeys which xfig does not recognise. Pressing what is normally a deadkey will produce the accent, e.g circumflex or diaeresis in French. Where I need these accents, I create them separately and move them over the character - a bit tedious but it works.

    Note that you cannot change layout while entering a string; this causes odd effects in xfig.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    West Yorkshire, UK
    Posts
    3,432

    Default Re: Xfig can't find fonts for text

    Just spotted in the Help under 'Drawing objects' is the list of composable Latin-1 characters which may suit your needs better.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •