Results 1 to 3 of 3

Thread: Section Modules SaX error in xorg.conf - dotclock expected

  1. #1
    elusja NNTP User

    Arrow Section Modules SaX error in xorg.conf - dotclock expected

    Hello, after instalation, I wanted to change the keyboard language in YaST2 Hardware/Keyboard. I live in Poland, so I wated to make a polish keyboard. When I test the changes,everything works fine, but when I want to save changes, I have this error:

    "Parse error on line 111 of section Modes in file var/lib/sax/xorg.conf Modeline dotclock expected"

    Section Modes looks like that in this file:

    Section "Modes"
    Identifier "Modes[0]"
    Modeline "1024x600" _60.00 48.96 1024 1064 1168 1312 600 601 604 622 -HSync +VSync
    EndSection

    I have found in some threat, that it should looks like that:
    Modeline "1024x600" 48.96 1024 1064 1168 1312 600 601 604 622 -HSync +VSync

    But after saving changes and running YaST2, everythig goes wrong again :/

    I have no idea how to fix it. I have downloaded upgrades, nad it still doesn't work. In fact I can't do any hardware changes in YaST2, because I have the same error.

    Thank you for your help in advance...

    Oh, I use KDE 4.1 and SuSe 11.0 on MSI Wind.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    27,071
    Blog Entries
    15

    Default Re: Section Modules SaX error in xorg.conf - dotclock expected

    Quote Originally Posted by elusja
    Hello, after instalation, I wanted to change the keyboard language in
    YaST2 Hardware/Keyboard. I live in Poland, so I wated to make a polish
    keyboard. When I test the changes,everything works fine, but when I want
    to save changes, I have this error:

    "Parse error on line 111 of section Modes in file var/lib/sax/xorg.conf
    Modeline dotclock expected"

    Section Modes looks like that in this file:

    Section "Modes"
    Identifier "Modes[0]"
    Modeline "1024x600" _60.00 48.96 1024 1064 1168 1312 600 601 604
    622 -HSync +VSync
    EndSection

    I have found in some threat, that it should looks like that:
    Modeline "1024x600" 48.96 1024 1064 1168 1312 600 601 604 622
    -HSync +VSync

    But after saving changes and running YaST2, everythig goes wrong again
    :/

    I have no idea how to fix it. I have downloaded upgrades, nad it still
    doesn't work. In fact I can't do any hardware changes in YaST2, because
    I have the same error.

    Thank you for your help in advance...

    Oh, I use KDE 4.1 and SuSe 11.0 on MSI Wind.
    Hi
    What about if you remove the _ from in front of the 6?

    --
    Cheers Malcolm (Linux Counter #276890)
    openSUSE 11.0 x86 Kernel 2.6.25.18-0.2-default
    up 6:02, 1 user, load average: 0.07, 0.15, 0.19
    GPU GeForce 6600 TE/6200 TE - Driver Version: 177.82


  3. #3
    elusja NNTP User

    Default Re: Section Modules SaX error in xorg.conf - dotclock expect

    Still the same.

    "Modeline "1024x600" _60.00 48.96 1024 1064 1168 1312 600 601 604"

    is in files:
    var/lib/sax/apidata
    var/lib/sax/desktop
    var/lib/sax/xorg.conf
    var/lib/sax/xorg.conf-linux-ucft

    After changes in all this files, when I open YaST2 and try to make hardware changes bad Modeline apears again.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •