Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: KDE 4.1.3 on 11.0 desktop problem.

  1. #1
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Newark, UK
    Posts
    10

    Unhappy KDE 4.1.3 on 11.0 desktop problem.

    I use KDE 4.1.3 (from the Factory repo) with openSuSE 11.0 and it worked really well (on NVIDIA) until recently. After one of the updates my desktop just crashes - I can still run applications (only via Alt+F2) but everything else on the desktop is unusable. I wonder if I messed up with configuration or did one of the recent updates introduces a bug.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Brooklyn, NY
    Posts
    180

    Default Re: KDE 4.1.3 on 11.0 desktop problem.

    What I've seen with these updates is that an occasional package is not updated. Look at the kde4 packages for version numbers and see if anything looks wrong. For example, I had runtime of 4.1.72 installed instead of 4.1.2. I can only assume that the updater didn't want to reduce the version number for that particular package.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Newark, UK
    Posts
    10

    Default Re: KDE 4.1.3 on 11.0 desktop problem.

    Yes, I assumed this might have been the case so I made sure that the KDE Factory repo has higher priority than the update one. However, far as I can see the packages are all to the same version... I wonder which particular packages could be the culprit.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Bangalore, India
    Posts
    365

    Default Re: KDE 4.1.3 on 11.0 desktop problem.

    Hi, add this repo and update: Index of /repositories/KDE:/Qt/openSUSE_11.0

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Germany
    Posts
    301

    Default Re: KDE 4.1.3 on 11.0 desktop problem.

    Quote Originally Posted by freedguy View Post
    Hi, add this repo and update: Index of /repositories/KDE:/Qt/openSUSE_11.0
    Hi,

    it is not necessary anymore to add the qt repository because the qt packages are now part of the kde4 factory repository, at least for opensuse 11. But make sure that they get updated as well

    hope this helps

  6. #6
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Bangalore, India
    Posts
    365

    Default Re: KDE 4.1.3 on 11.0 desktop problem.

    Quote Originally Posted by Monex View Post
    Hi,

    it is not necessary anymore to add the qt repository because the qt packages are now part of the kde4 factory repository, at least for opensuse 11. But make sure that they get updated as well

    hope this helps
    I didn't know that, thanks

  7. #7
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Newark, UK
    Posts
    10

    Default Re: KDE 4.1.3 on 11.0 desktop problem.

    Quote Originally Posted by freedguy View Post
    Hi, add this repo and update: Index of /repositories/KDE:/Qt/openSUSE_11.0
    Thanks but this was the first thing I have done before bothering people on the forum. (anyway some previous updates from KDE4 Factory repo required updated QT from there).

  8. #8
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Newark, UK
    Posts
    10

    Default Re: KDE 4.1.3 on 11.0 desktop problem.

    Quote Originally Posted by Monex View Post
    Hi,

    it is not necessary anymore to add the qt repository because the qt packages are now part of the kde4 factory repository, at least for opensuse 11. But make sure that they get updated as well

    hope this helps
    Presumably the QT packages from the QT repo and the QT packages from KDE4 Factory are the same, right? I have obviously updated all packages I have from KDE4 Factory. I will give it another go though. Thanks.

  9. #9

    Default Re: KDE 4.1.3 on 11.0 desktop problem.

    Quote Originally Posted by mfloryan View Post
    Presumably the QT packages from the QT repo and the QT packages from KDE4 Factory are the same, right?
    Yes, they are an "aggregate" from KDE:Qt, so they are exactly the same.

  10. #10
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Newark, UK
    Posts
    10

    Default Re: KDE 4.1.3 on 11.0 desktop problem.

    I did a full update of the KDE4 Factory repo yesterday (again!) but it did not help at all. The problem is still exactly the same. I wonder if there is any way to debug it. BTW. Running KDE4 Safe Mode session does not help.

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •