Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 21

Thread: VLC - Video but slight audio skipping

  1. #11

    Default Re: VLC - Video but slight audio skipping

    Quote Originally Posted by caf4926 View Post
    Check your repo's = the oneclick has probably just added the vlc repo again

    use Yast = software management
    filter by repo - select vlc
    make sure libdvdcss is installed from vlc
    check the vlc player to delete
    finish

    now disable the vlc repo

    Now filter by repo and select Packman
    click packages tab and select upgrade all unconditionally
    finish
    Okay, having some problems with your instructions (I know, I'm a noob )

    1. libdvdcss is NOT installed. Should I install it?
    2. "check the vlc player to delete" < No idea what you want me to do there?
    3. How do you disable a repo?
    4. I don't have a packages tab... I went software management and it brought me to Package Selection - YaST. The tabs I have at the top are: Available, Upgrades, Installed, or All

  2. #12
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: VLC - Video but slight audio skipping

    1 Yes

    2 In the vlc repo find 'vlc' - right click and select delete

    3 In software Management you can access the repo manager from the repositories tab at the top of the page - when done you will be back in software management

    4 You are using gnome I take it
    So I'm not sure
    But select packman in the filter area
    I forgot to say you now need to check VLC for install in Packman
    Then try Upgrades from the three tabs along the top (I'm not sure this shows downgrades too?)
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  3. #13

    Default Re: VLC - Video but slight audio skipping

    Here is how it looks in yast


    People who do not break things first will never learn to create anything

  4. #14

    Default Re: VLC - Video but slight audio skipping

    Grrr. Well... whatever I did... VLC now has NO sound. Whats frustrating is that totem has perfect audio but no video, and vlc has perfect video but no audio. Stupid. Well, any ideas?

  5. #15

    Default Re: VLC - Video but slight audio skipping

    Quote Originally Posted by glopal View Post
    Grrr. Well... whatever I did... VLC now has NO sound. Whats frustrating is that totem has perfect audio but no video, and vlc has perfect video but no audio. Stupid. Well, any ideas?
    In your first post you said you were using unix oss and I am using alsa audio output
    See my previous posts on how to change it, Hopefully that might spell the difference.
    People who do not break things first will never learn to create anything

  6. #16
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: VLC - Video but slight audio skipping

    Take it slowly.

    Double check you have disabled the vlc repo

    Make sure all Packman packages are updated or in some cases rolled back from vlc versions.

    Check here
    SDB:AudioTroubleshooting - openSUSE
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  7. #17

    Default Re: VLC - Video but slight audio skipping

    Quote Originally Posted by conram View Post
    In your first post you said you were using unix oss and I am using alsa audio output
    See my previous posts on how to change it, Hopefully that might spell the difference.
    I've tried all the output mods. Thanks though.

  8. #18

    Default Re: VLC - Video but slight audio skipping

    Quote Originally Posted by glopal View Post
    I've tried all the output mods. Thanks though.
    Not an expert to this but do you have the alsa installed.
    In your home directory do you have a .vlc folder?
    Can you check because I remember that I rename the files inside of it before when I was having some issues with it. Now when I check the renamed ones those, were not replaced nor rebuilt but vlc is working.

    Edit.

    Under preferences is audio enabled
    People who do not break things first will never learn to create anything

  9. #19

    Default Re: VLC - Video but slight audio skipping

    Quote Originally Posted by conram View Post
    Not an expert to this but do you have the alsa installed.
    In your home directory do you have a .vlc folder?
    Can you check because I remember that I rename the files inside of it before when I was having some issues with it. Now when I check the renamed ones those, were not replaced nor rebuilt but vlc is working.

    Edit.

    Under preferences is audio enabled
    Well I restarted the computer and now it is working again, but it still has the skippy audio. I think the skippy audio is related to the avi file. I played a wmv and the audio was perfect.

    I do not have a vlc folder in my home directory, should I?

  10. #20
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: VLC - Video but slight audio skipping

    It's a hidden folder .vlc

    but I have one on my box
    but not on my laptop

    but vlc works on both

    I shouldn't worry about it
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •