Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Thread: VLC - Video but slight audio skipping

  1. #1

    Default VLC - Video but slight audio skipping

    I'm not sure what information you need to help me out. If I could get some instructions to give you some info on my system.

    All I can tell you right now is the audio output I'm using is "UNIX OSS audio output." Its the only one that works.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    PHX
    Posts
    481

    Default Re: VLC - Video but slight audio skipping

    Is this a video source that you are streaming, playing from a local file, or from a DVD?
    <>---><^>

  3. #3

    Default Re: VLC - Video but slight audio skipping

    Trying to play divx avi's.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: VLC - Video but slight audio skipping

    Assuming sound is ok elsewhere?

    Say playing flash video in a browser
    Audio in Amarok etc....

    Are you using VLC from the Packman repo?

    And maybe read here
    SDB:AudioTroubleshooting - openSUSE
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  5. #5
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Phuket, Thailand
    Posts
    26,565
    Blog Entries
    38

    Default Re: VLC - Video but slight audio skipping

    Quote Originally Posted by glopal View Post
    I'm not sure what information you need to help me out. If I could get some instructions to give you some info on my system.

    All I can tell you right now is the audio output I'm using is "UNIX OSS audio output." Its the only one that works.
    I get audio skipping (together with video freezing) of the latest vlc on video_ts directories, but not on .avi files. I rolled back to vlc-0.8.6i-0.pm.2 and the problem went away.

    But I have not seen this on .avi files.

    In my case, MPlayer and xine play the video_ts with no problem.

  6. #6

    Default Re: VLC - Video but slight audio skipping

    I am using the vlc from the videolan repository and seem to work will on my machine. Just maybe don't use the beta which is in their repository also.

    To the op, please post the output from the other multimedia app if you have, oldcpu is very good in analyzing and trouble shooting those problems.
    People who do not break things first will never learn to create anything

  7. #7

    Default Re: VLC - Video but slight audio skipping

    Ya, audio works perfectly else where, just that it skips in vlc.

    So I uninstalled VLC. Removed the videolan repo. Went to the vlc site and did the one click install... but I think I got the beta... How do I "rollback" the version? Or can someone give me instructions to uninstall and then install the proper files?

  8. #8

    Default Re: VLC - Video but slight audio skipping

    Quote Originally Posted by glopal View Post
    Ya, audio works perfectly else where, just that it skips in vlc.

    So I uninstalled VLC. Removed the videolan repo. Went to the vlc site and did the one click install... but I think I got the beta... How do I "rollback" the version? Or can someone give me instructions to uninstall and then install the proper files?
    If you want to roll back, you may enable or add the videolan repository in yast and replace the beta versions. For audio in vlc under references-audio I am using ALSA audio output.
    People who do not break things first will never learn to create anything

  9. #9
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: VLC - Video but slight audio skipping

    Check your repo's = the oneclick has probably just added the vlc repo again

    use Yast = software management
    filter by repo - select vlc
    make sure libdvdcss is installed from vlc
    check the vlc player to delete
    finish

    now disable the vlc repo

    Now filter by repo and select Packman
    click packages tab and select upgrade all unconditionally
    finish
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  10. #10

    Default Re: VLC - Video but slight audio skipping

    Quote Originally Posted by caf4926 View Post
    Check your repo's = the oneclick has probably just added the vlc repo again

    use Yast = software management
    filter by repo - select vlc
    make sure libdvdcss is installed from vlc
    check the vlc player to delete
    finish

    now disable the vlc repo

    Now filter by repo and select Packman
    click packages tab and select upgrade all unconditionally
    finish
    Just to comment with the vlc repo.
    I am using the vlc repo and use it for my vlc player and it works properly as of writing.
    Actually my wife just watch a movie titled 50first by Adam Chandler and Drew Barrymore
    on the other monitor last night and was able to finish it with out a problem.
    My point is, what is really wrong with that repo that it seems some are reluctant to use it.
    Anyway if the repos apps is really problematic please pardon me. But with due honesty It just works with me here.
    People who do not break things first will never learn to create anything

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •