Results 1 to 4 of 4

Thread: rctomcat6 start does not work

  1. #1

    Default rctomcat6 start does not work

    I am using OpenSuse 11 with the native tomcat6 install and when I call rctomcat6 start it the bash cannot find it so I go into /etc/init.d and I see tomcat6 there, however, it still wont start even by calling tomcat6 start from that folder.

    Any ideas?

    Here is my path
    /usr/bin:/sbin:/home/jgleason/bin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin/X11:/usr/X11R6/bin:/usr/games:/usr/lib/mit/bin:/usr/lib/mit/sbin:/opt/kde3/bin

  2. #2

    Default Re: rctomcat6 start does not work

    Hi,

    The 'rc' + init.d scripts have been SUSE specific for many versions, I believe. If you want to create one that is missing, then as root, do:

    Code:
    ln -s /etc/init.d/tomcat6 /sbin/rctomcat6


    g

  3. #3
    ab@novell.com NNTP User

    Default Re: rctomcat6 start does not work

    -----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
    Hash: SHA1

    'rctomcat6' needs to exist in /sbin or somewhere like that. If the
    tomcat package doesn't create that file then you'll need to create it on
    your own. If the service doesn't start when you call the script
    explicitly then something else is wrong, though. What do you get in
    your error logs for Tomcat?

    Good luck.




    partyk1d24 wrote:
    > I am using OpenSuse 11 with the native tomcat6 install and when I call
    > rctomcat6 start it the bash cannot find it so I go into /etc/init.d and
    > I see tomcat6 there, however, it still wont start even by calling
    > tomcat6 start from that folder.
    >
    > Any ideas?
    >
    > Here is my path
    > /usr/bin:/sbin:/home/jgleason/bin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin/X11:/usr/X11R6/bin:/usr/games:/usr/lib/mit/bin:/usr/lib/mit/sbin:/opt/kde3/bin
    >
    >

    -----BEGIN PGP SIGNATURE-----
    Version: GnuPG v1.4.2 (GNU/Linux)
    Comment: Using GnuPG with Mozilla - http://enigmail.mozdev.org

    iD8DBQFJCies3s42bA80+9kRAqBYAJ9ib6FuBCsB4Ltv7E7E9bKitPJweACeNeiR
    T855SZcbiP/I3+NIA3b5AmI=
    =2rnF
    -----END PGP SIGNATURE-----

  4. #4

    Default Re: rctomcat6 start does not work

    So I tried creating the link you suggested

    Now if I run /etc/init.d/tomcat6 start it comes back ok but if I run rctomcat6 start it fails! Any ideas?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •