Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: very slow firefox 3 browsing

  1. #1

    Default very slow firefox 3 browsing

    Hi,

    I had no problems with firefox 3 until a week ago. Suddenly browsing and page loading is extremely slow. Sometimes pages do not load at all. And it seems that once the page is loaded, I can browse that page quite fast. As if it is very hard to find the site the first time, but once it is found it goes well.

    I haven't installed any addons for firefox. The only thing I can think of is that I did an security software update through yast, but no mozilla packages were involved. What packages were installed I can't remember.
    If I try browsing Konqueror it is slow as well. However doing updates of software in yast is very fast. So it has to be a problem with a protocol used when browsing. But what could be the problem? Oh I tried disabling IPV6 in firefox but that didn't help.

    Best regards

  2. #2
    nobody NNTP User

    Default Re: very slow firefox 3 browsing

    suskewiet wrote:
    > I had no problems with firefox 3 until a week ago. Suddenly browsing
    > and page loading is extremely slow.


    Me too! And now it jerks a little when scrolling. It never did that before. I
    wonder if the same update screwed mine too.

    Anyone else see the problem only in the last few weeks? (With NO updates aimed
    directly at Firefox?)

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: very slow firefox 3 browsing

    Disable IPv6 globally. In Yast - Network devices.

    Slow scroll issues could be graphics related. Tell us what you have.
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  4. #4

    Default Re: very slow firefox 3 browsing

    I have a 3.0Ghz Quad Core with a Geforce 8800GT 512MB DDR3 and 6GB of DDR2 ram. Everything was working great until an update and now Firefox is doing the same thing as described above.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: very slow firefox 3 browsing

    post your /etc/X11/xorg.conf

    is it only FF that is affected, starter said K is slow too?
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  6. #6
    tianxiao NNTP User

    Default Re: very slow firefox 3 browsing

    you can try to install a newer display driver,maybe can fix this problem

  7. #7

    Default Re: very slow firefox 3 browsing

    I have similar problems. I don't think it is driver related as Opera is fast. This is undoubtely a Firefox issue. It is true that I have many add-ons installed, but I can disable them and retest.

    I disabled also IPv6 and I will reboot to see if it helps.

    Bogdan

  8. #8
    bhlevca NNTP User

    Default Re: very slow firefox 3 browsing


    I have similar problems. I don't think it is driver related as Opera is
    fast. This is undoubtely a Firefox issue. It is true that I have many
    add-ons installed, but I can disable them and retest.

    I disabled also IPv6 and I will reboot to see if it helps.

    Bogdan


    --
    bhlevca
    ------------------------------------------------------------------------
    bhlevca's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=22397
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=397800


  9. #9
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Laguna Niguel, CA
    Posts
    34

    Default Re: very slow firefox 3 browsing

    This is exactly the issue I am having...firefox takes forever to find the site, then works good after the fact. maybe I will try konqueror to see how it responds. FF also takes a long time to load...probably close to 20 seconds...anyone else seeing that?

    I am new to openSUSE, so I kinda chalked it up to being an OS problem (although I haven't seen this behavior on any other distro I have used over the last couple of years...) It would be nice to find out I could fix it!

    mm0.
    Dell 1720 Laptop | Intel T9300 Core2Duo Processor @ 2.5Ghz | 4 GB Ram
    Nvidia GeForce 8600M Graphics Adapter | 180.27 Nvidia driver | 1920 X 1200 Resolution
    2 X 160 GB SATA HD Internal | 1 X 160 GB HD External
    Using openSUSE 11.1 | KDE 4.2

  10. #10
    muzicman0 NNTP User

    Default Re: very slow firefox 3 browsing


    This is exactly the issue I am having...firefox takes forever to find
    the site, then works good after the fact. maybe I will try konqueror to
    see how it responds. FF also takes a long time to load...probably close
    to 20 seconds...anyone else seeing that?

    I am new to openSUSE, so I kinda chalked it up to being an OS problem
    (although I haven't seen this behavior on any other distro I have used
    over the last couple of years...) It would be nice to find out I could
    fix it!

    mm0.


    --
    Dell 1720 Laptop | Intel T9300 Core2Duo Processor @ 2.5Ghz | 4 GB Ram
    Nvidia GeForce 8600M Graphics Adapter | 180.27 Nvidia driver | 1920 X
    1200 Resolution
    2 X 160 GB SATA HD Internal | 1 X 160 GB HD External
    Using openSUSE 11.1 | KDE 4.2
    ------------------------------------------------------------------------
    muzicman0's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=22257
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=397800


Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •