Results 1 to 8 of 8

Thread: Windows controls missing !!??

  1. #1

    Default Windows controls missing !!??

    Hi,

    I installed OpenSUSE in my old PC (like 5 tears old), and it worked fine -even now it works fine. I choosed the Gnome desktop but one day I booted up I found that no window had controls anymore, I mean, I cannot re-size, nor move a window, close it, maximize it, etc. All the controls are gone.

    At first I though it was because I was messing around with desktop effects, but didn't find a way to make the controls re-appear. Please note that the controls didn't dissapeared during this process, they were gone (along with my wall-paper), some time later, when I booted again my PC.

    Please help me. I'm very curious but tend to mess with thing like this and I'm just getting to know Linux.

    Regards and thanks in advance!

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,726
    Blog Entries
    20

    Default Re: Windows controls missing !!??

    It will be related to changes you made to desktop effects. Maybe you are using compiz??

    Change back to your default WM - see if the problem is resolved.
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Berlin
    Posts
    2,061

    Default Re: Windows controls missing !!??

    Try

    Code:
    metacity --replace &
    This should start Gnomes windowmanager.

  4. #4

    Default Re: Windows controls missing !!??

    Thanks, I'll try both solutions and come back in any case. Regards

  5. #5

    Default Re: Windows controls missing !!??

    Quote Originally Posted by caf4926 View Post
    It will be related to changes you made to desktop effects. Maybe you are using compiz??

    Change back to your default WM - see if the problem is resolved.
    You were right. When I initially installed OpenSUSE the effect didn't work at all. This seemed extrange to me as I also installed in an old notebook without problem.

    Sometime later, after some updates, the desktop effects got active, but soon after the windows controls dissapeared.

    Why I cannot use both? effects and windows controls? In the old notebook I'm using both :-/

    Any hint?

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Berlin
    Posts
    2,061

    Default Re: Windows controls missing !!??

    One idea I have is hitting

    Code:
    emerald --replace
    into the command-line and look for some error messages. I suppose it's Compiz' Emerald-WM causing problems here.

    Which graphic-card do you use? Did you enable composite?

    Without the '&' this time

    Edit: Argh, didn't read your signature, sorry. Try this:

    Code:
    nvidia-xconfig --composite
    nvidia-xconfig --allow-glx-with-composite
    nvidia-xconfig --render-accel
    nvidia-xconfig --add-argb-glx-visuals -d 24
    nvidia-xconfig --damage-events
    ...and restart X. This will enable composite, nv-glx (better performance than XGL), 24bit colour-depth and um... dunno exactly about the last code, but it makes effects running smoother on my maschine (just skip the last command-line if my description is too fuzzy for you).

  7. #7

    Default Re: Windows controls missing !!??

    I tried these commands but now I'm receiveing an error message informing that the command couldn't write to /etc/X11

    I really thinking if this was a good idea :-(

    BTW, yes, I'm using and nvidia card.

    Any other suggestion?

  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Berlin
    Posts
    2,061

    Default Re: Windows controls missing !!??

    You propably didn't command these as root, did you? Try again, if it still does not work, post the exact output.

    Don't forget to restart X afterwards (or simply reboot).

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •