Results 1 to 6 of 6

Thread: yast can't find /repo/oss repository, error message

  1. #1

    Default yast can't find /repo/oss repository, error message

    When starting up yast, or trying to download rpm's, whenever it tried to use the suse oss repository, it gives an error message like the following:

    Download failed:
    File './i586/libndfile-progs-1.0.17-141.1.i586.rpm' not found on medium 'http://download.opensuse.org/distribution/11.0/repo/oss/'

    The error message is for all packages from that repository, all other repositories work fine. I've checked the URL, it's fine.

    This is a fresh install of suse.

    Cheers in advance

  2. #2

    Default Re: yast can't find /repo/oss repository, error message

    ok, so i was googling suse repository and got the old ones, which matched. found the new one:

    Index of /distribution/11.0/repo/oss/suse/i586

    edited the repository in yast, says unable to create repository, have i got the wrong one?

    The server name is down as
    download.opensuse.org

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    26,297
    Blog Entries
    15

    Default Re: yast can't find /repo/oss repository, error message

    Quote Originally Posted by fallenstar
    ok, so i was googling suse repository and got the old ones, which
    matched. found the new one:

    http://distribution/11.0/repo/oss/suse/i586

    edited the repository in yast, says unable to create repository, have i
    got the wrong one? will keep on hunting.
    Hi
    You missed the download.opensuse.org or it would be a localmirror if
    you don't wish to use the redirector. You also don't include your
    architecture.

    eg;
    Code:
    http://download.opensuse.org/distribution/11.0/repo/oss/
    or
    http://<name_of_a_mirror>/distribution/11.0/repo/oss/
    From your error, I would guess the mirror your being redirected to is
    perhaps incomplete or having issues.

    --
    Cheers Malcolm (Linux Counter #276890)
    openSUSE 11.0 x86 Kernel 2.6.25.16-0.1-default
    up 1:30, 1 user, load average: 0.00, 0.11, 0.28
    GPU GeForce 6600 TE/6200 TE - Driver Version: 177.80


  4. #4
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    NE Arkansas
    Posts
    1,126

    Default Re: yast can't find /repo/oss repository, error message

    Quote Originally Posted by fallenstar View Post
    ok, so i was googling suse repository and got the old ones, which matched. found the new one:

    Index of /distribution/11.0/repo/oss

    edited the repository in yast, says unable to create repository, have i got the wrong one?

    The server name is down as
    download.opensuse.org
    When I have trouble setting up a Yast-source, it's usually because I'm not on the file tree where the meta data resides:

    go up/down the file tree & find repodata in the files.
    download.opensuse.org
    distribution/11.0/repo/oss/suse/
    should work.

    also make sure no leading "/" in the path
    /distribution/11.0/repo/oss/suse/ won't work -- as openSUSE automatically adds it to build the url & you would get //distribution/11.0/repo/oss/suse/

    If you have problems, get back.
    Desktop Asus X-99 Viper. uefi & secure Boot, Win10, Leap 15.1 B & Leap 43.2; and, Laptop: ASUS GL752VW Optimus, uefi+Secure Boot, Win10, Leap 15 & T-weed

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    26,297
    Blog Entries
    15

    Default Re: yast can't find /repo/oss repository, error message

    Quote Originally Posted by Malcolm
    Quote Originally Posted by fallenstar
    ok, so i was googling suse repository and got the old ones, which
    matched. found the new one:

    http://distribution/11.0/repo/oss/suse/i586

    edited the repository in yast, says unable to create repository, have i
    got the wrong one? will keep on hunting.
    Hi
    You missed the download.opensuse.org or it would be a localmirror if
    you don't wish to use the redirector. You also don't include your
    architecture.

    eg;
    Code:
    http://download.opensuse.org/distribution/11.0/repo/oss/
    or
    http://<name_of_a_mirror>/distribution/11.0/repo/oss/
    From your error, I would guess the mirror your being redirected to is
    perhaps incomplete or having issues.
    Hi
    Have a look here, pick your country and then use the two links indicated
    in the "Installation repository" part.
    Mirrors Released
    Version


    --
    Cheers Malcolm (Linux Counter #276890)
    openSUSE 11.0 x86 Kernel 2.6.25.16-0.1-default
    up 1:40, 1 user, load average: 0.28, 0.13, 0.18
    GPU GeForce 6600 TE/6200 TE - Driver Version: 177.80


  6. #6

    Red face Re: yast can't find /repo/oss repository, error message

    Quote Originally Posted by snakedriver View Post
    When I have trouble setting up a Yast-source, it's usually because I'm not on the file tree where the meta data resides:

    go up/down the file tree & find repodata in the files.
    download.opensuse.org
    distribution/11.0/repo/oss/suse/
    should work.

    also make sure no leading "/" in the path
    /distribution/11.0/repo/oss/suse/ won't work -- as openSUSE automatically adds it to build the url & you would get //distribution/11.0/repo/oss/suse/

    If you have problems, get back.
    Sorted, I was putting the full http://download etc in the url box, when should have just been putting from distribution in it, without the architecture.

    Thanks soo much

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •