Results 1 to 3 of 3

Thread: askpass is not working on openSuse 10.3

  1. #1
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Athens
    Posts
    275

    Question askpass is not working on openSuse 10.3

    Hi to all,
    I have a problem with the ssh-askpass. After the installation of 10.3 64bit, the sshaskpass is not working!

    I kept the same settings in my home folder, assuming that the upgrade will not brake the setup, but it did!

    Installed packages:
    Code:
    openssh-4.6p1-58.6
    openssh-askpass-4.6p1-58.6
    keychain-2.6.8-18
    pam_ssh-1.94-96
    The .bashrc has the following lines at the end of it:

    Code:
    eval `ssh-agent` 1>/dev/null
    /usr/bin/keychain id_dsa 2>/dev/null
    . ~/.keychain/$HOSTNAME-sh
    The problem is that neither the x-popup window is presented just after the KDM login, nor the key is kept in memory if I log out the KDE. So, each time I am logged in KDE I have to open a konsole, enter the ssh passphrase and then continue my work.

    I have the exact same configuration on an opensuse 10.1 and it works fine. I am almost sure that the problem is somewhere else. Does anyone has the same problem?

  2. #2
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Athens
    Posts
    275

    Default Re: askpass is not working on openSuse 10.3

    No one? I do need askpass, believe me.

  3. #3
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Athens
    Posts
    275

    Angry Re: askpass is not working on openSuse 10.3

    OK, please allow me to add a comment to my previous post and then ask again for help.'

    1. I have upgraded an openSuse 10.1 to openSuse 10.3.
    2. In 10.1 after a reboot and after the successful login via the KDM, the pop-up window of x11-ssh-passphrase was asking me for the passphrase of my private keys.
    3. After the upgrade:
    • No pop-up window of x11-ssh-passphrase is shown.
    • I altered the /etc/X11/xinit in order to uncomment the ssh-add. After that, I restarted the X server (init 3;init 5 via root console). Then, the X11 pop up window was presented and asked me for the passphrase. So far so good. But:
    • If I log out the session, when I login again the pop up window is there, while up to 10.1 that was not an issue.
    • The logout issue should be some variable that is cleared. So, how can I check that? Is it possible to log the 'log-out' script?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •