Results 1 to 7 of 7

Thread: Where did my icons go?

  1. #1

    Default Where did my icons go?

    Let me begin by saying, total noob, and I'm sorry if this question has been asked before.

    I came from windoze so pardon me if my vocabulary is incorrect.

    In the system tray, (right hand side near the clock) I've got a few icons. Battery monitor, bluetooth, network monitor. All of these were working fine. I restarted the computer and now instead of nice easily readible icons, i have thre "pages" iconts that look like documents and the only way to tell them apart is by mousing over them.

    I am running kde 3.5 installed to my hard drive from the install dvd.

    Any help is greatly appreciated.

  2. #2

    Default Re: Where did my icons go?

    FYI

    I was running openSUSE 11.0 - 2.6.25.16-0.1 and it looks like i was auto updated to openSUSE 11.0 - 2.6.25.5-1.1 which looks like a few steps backward to me?

    Thanks again

  3. #3
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    2,997

    Default Re: Where did my icons go?

    Well The 2.6.25.5-1.1 is the default version that comes from the install source.
    As there are two interesting things here I think that the problem is that you updated part of the kde3 package but not all of it them.
    What you can do is reinstall kde3 from the install DVD or update all of kde3 thru YOU.
    The quickest hack wuld be to delite the kde prefference folder (or it's content) for that user, so the kde settings wuld revert to the install defaults.
    That folder is "/home/<user_name>/.kde/"
    Note the dot .kde in the name, this hides the folder in konqueror to see it enable view->show hidden files in konqueror.

  4. #4

    Default Re: Where did my icons go?

    Thanks, that seems to have gotten me back to the beginning so I've got everything back the way I want it. My next question is, what did I do to "partially update" kde and how do I avoid doing it again?

  5. #5

    Default Re: Where did my icons go?

    well, the situation was resolved. Just came back and opened up the 'puter and again... icons have gone all wonky... any other ideas?

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Kansas City, MO
    Posts
    570

    Default Re: Where did my icons go?

    what repository's do you have enabled?
    here is a list of repo's for 3.5
    KDE/Repositories - openSUSE
    hope that helps

  7. #7
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    2,997

    Default Re: Where did my icons go?

    Have you installed eny 3-rd party applications?
    Can you post a screen shot?
    What applications are running in the tray? (kpower, YOU, kinternet? eny other?)
    I'ld recomend to Update SUSE and KDE with YOU, but first check how are the reposetories configured, the SUSE update and the KDE repo's shuld have higher prioreties from the local DVD.
    I've been runing SUSE sence 9.1, and the only time something like this happend was when I had a power outage and the preferences waren't saved properly.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •