Results 1 to 5 of 5

Thread: Checkerboard problem solved, now Compiz?!

  1. #1

    Exclamation Checkerboard problem solved, now Compiz?!

    I recently updated my systems packages to newer versions, if available (with no dependency issues)(suse 11/kde 4.1).

    However, after i logged back in I got the "checkerboard" problem (KDE 4.1.1 Upadate Checkerboard Problem - Page 2 - openSUSE Forums).

    After adding the qt44 repo and updating that problem was fixed, however...I have a new problem:

    Compiz is not started (even though my ccsm settings remain the same). I tried going to session manger but there is no longer an option to change the window manager there...

    If I try to "enable desktop effects" under settings (even though I dont use those effects, I use compiz effects) I get the message:

    "Failed to activate desktop effects using the given configuration options. Settings will be reverted to their previous values.

    Check your X configuration. You may also consider changing advanced options, especially changing the compositing type."

    So, long story short...I can't get compiz working again. Am I missing something simple or is this related to the reason the checkboard problem has come up?

    Maybe the window manager was reset to default and not compiz? I dont know how to change that anymore since the option isnt under sessions anymore...

    Any help would be appriciated!

  2. #2

    Default Re: Checkerboard problem solved, now Compiz?!

    Ok, so I found the window manager, duh, its under default apps under settings. Ok, So compiz is selected...but not running...

    If i click configure, it says running the config tool failed.

  3. #3

    Default Re: Checkerboard problem solved, now Compiz?!

    anyone? could use some help here...

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    27,105
    Blog Entries
    15

    Default Re: Checkerboard problem solved, now Compiz?!

    Quote Originally Posted by thisredbox
    anyone? could use some help here...
    Hi
    I don't use KDE, but do use compiz, I wonder if you tried deleting
    compiz and re-installing? Else maybe update compiz from the X11
    repository?

    --
    Cheers Malcolm (Linux Counter #276890)
    openSUSE 11.0 x86 Kernel 2.6.25.16-0.1-default
    up 2:38, 1 user, load average: 0.04, 0.03, 0.00
    GPU GeForce 6600 TE/6200 TE - Driver Version: 173.14.12


  5. #5

    Default Re: Checkerboard problem solved, now Compiz?!

    Quote Originally Posted by malcolmlewis View Post
    Hi
    I don't use KDE, but do use compiz, I wonder if you tried deleting
    compiz and re-installing? Else maybe update compiz from the X11
    repository?

    --
    Cheers Malcolm (Linux Counter #276890)
    openSUSE 11.0 x86 Kernel 2.6.25.16-0.1-default
    up 2:38, 1 user, load average: 0.04, 0.03, 0.00
    GPU GeForce 6600 TE/6200 TE - Driver Version: 173.14.12

    Well with the latest everything from a yast update, kwin doesn't work with 4.1.x factory. Compiz window manager works however effects and window decorations do not work.

    For me running xgl and fglrx driver the kwin manager crashes my X server. So it is that or no gui.

    I switched the window manager to say ICEwm and I get my window decorations, no compiz of course and doesn't play as nice but it works.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •