Results 1 to 3 of 3

Thread: Desktop effects_then blank screen?

  1. #1
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Chennai,India
    Posts
    14

    Question Desktop effects_then blank screen?

    Hi,
    I have kde 4 and whenever i enable desktop effects, the total screen goes black and even if i press ctrl+alt+bkspace, then login, i see only the mouse pointer and nothing else. Everythin is blank and black. My laptop has VIA HC 9 chrome display adapter and my hardware vendor says it supports 3d acceleration. what is the problem?

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,723
    Blog Entries
    20

    Default Re: Desktop effects_then blank screen?

    Are you talking kwin desktop effects native to kde4

    or compiz?

    What the hardware vendor says about 3D support, my not apply to Linux. Did they supply a driver. I'm not familiar with this on-board type myself. Maybe someone else is. I'm sure they will reply if they can. Good luck.
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    26,495
    Blog Entries
    15

    Default Re: Desktop effects_then blank screen?

    Quote Originally Posted by D Sathish
    Hi,
    I have kde 4 and whenever i enable desktop effects, the total screen
    goes black and even if i press ctrl+alt+bkspace, then login, i see only
    the mouse pointer and nothing else. Everythin is blank and black. My
    laptop has VIA HC 9 chrome display adapter and my hardware vendor says
    it supports 3d acceleration. what is the problem?
    Hi
    You don't have the VIA unichrome driver running on your system. I think
    you would need to build the driver from source. I don't think
    openchrome supports that device yet either.
    http://www.logix.cz/michal/devel/suse-openchrome/

    --
    Cheers Malcolm (Linux Counter #276890)
    openSUSE 11.0 x86 Kernel 2.6.25.16-0.1-default
    up 7 days 2:25, 1 user, load average: 0.27, 0.40, 0.27
    GPU GeForce 6600 TE/6200 TE - Driver Version: 173.14.12


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •