Results 1 to 7 of 7

Thread: KDE Update Problem

  1. #1

    Default KDE Update Problem

    I've just updated KDE, I am running, I don't know It hink it is 4.1, from the Opensuse 11 KDE 4 factory repository.

    I just updated KDE. Switched off for a while, then booted the computer back up and the desktop is, well, not exactly there, Instead I have small white and gray squares that cover the entire desktop except for one very small square that kinf of looks like it might be my desktop, lol. THe only thing that loads is Kopete, and when I hit on this little desktop lookalike square kde disapears.

    Any ideas on what I have done and how to get it back, LOL

    Thanks

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,723
    Blog Entries
    20

    Default Re: KDE Update Problem

    Do you have kde3 installed. I hope so.

    If you don't even know which desktop environment you are using, you should NOT be using kde4.1 at least not on it's own.

    Hopefully too, you do not have auto login enabled. In which case, at the login screen, at least for now, you can login to icewin desktop - which should be installed by default.

    Go to Yast - Software - Software Management, filter by Patterns
    scroll down and check
    kde3desktop
    kde3base
    then finish

    You need to tell us MORE about your PC
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  3. #3

    Default Re: KDE Update Problem

    no I don't have 3 installed, as I have installed from the live cd which really has **** all back up for when this happens. but a quick look at another thread and I think I know what to do

  4. #4
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    2

    Default Re: KDE Update Problem

    I updated today and am experiencing the same problem. It's like plasma is not loading correctly. I do have KDE3 installed though

    KDE 4.1.1 (KDE 4.1 >= 20080828) "release 51.2" openSUSE 11.0

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,723
    Blog Entries
    20

    Default Re: KDE Update Problem

    Quote Originally Posted by mtgibbs View Post
    I updated today and am experiencing the same problem. It's like plasma is not loading correctly. I do have KDE3 installed though

    KDE 4.1.1 (KDE 4.1 >= 20080828) "release 51.2" openSUSE 11.0
    Did you have any dependency issues? Because I did. I had to bring in updates from the QT4 build service which I don't have enabled all the time.

    Is your issue the same? Chequered screen, grey and white?
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,723
    Blog Entries
    20

    Default Re: KDE Update Problem

    Also you might want to check this
    KDE 4.1.1 Upadate Checkerboard Problem - openSUSE Forums

    seems like maybe rename your hidden .kde4 folder may help
    I have had to do that in the early days of kde4
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  7. #7

    Default Re: KDE Update Problem

    QT4 build service is what fixed it for me.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •