Results 1 to 3 of 3

Thread: troubles after instalation

  1. #1

    Default troubles after instalation

    Hello
    I am a new user in open SUSE.
    I just installed open SUSE 11.0
    It seems that nothing really works. All works great in Ubuntu or XP.
    I type here some of the main problems:

    1. No sound , i have a creative audigy card. Seems instaled , i have vol. control in panel..but still no sound.
    2. I cannot view(in my places for ex) any other hard-drives from my system except the only linux partitioned drivers(ext type). The other hard-drivers(ntfs, fat) appears only in system monitor.
    3. Cannot install my printer Canon LBP 2900 wich is not in printer drivers database.
    4. Cannot play any kind of movie , with totem or real or other. No codecs seems installed at all. I try installing the codecs provided , but installation process is full of errors.
    5. Some multimedia programs crash or blocks with no reason.

    Please give me some advice . Maybe i should try reinstalling, with some manual configurations?


    Thanks any advice .
    Regards.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Phuket, Thailand
    Posts
    26,520
    Blog Entries
    37

    Default Re: troubles after instalation

    Quote Originally Posted by pindordan View Post
    Hello
    I am a new user in open SUSE.
    I just installed open SUSE 11.0
    It seems that nothing really works. All works great in Ubuntu or XP.
    I type here some of the main problems:

    1. No sound , i have a creative audigy card. Seems instaled , i have vol. control in panel..but still no sound.
    2. I cannot view(in my places for ex) any other hard-drives from my system except the only linux partitioned drivers(ext type). The other hard-drivers(ntfs, fat) appears only in system monitor.
    3. Cannot install my printer Canon LBP 2900 wich is not in printer drivers database.
    4. Cannot play any kind of movie , with totem or real or other. No codecs seems installed at all. I try installing the codecs provided , but installation process is full of errors.
    5. Some multimedia programs crash or blocks with no reason.

    Please give me some advice . Maybe i should try reinstalling, with some manual configurations?


    Thanks any advice .
    Regards.
    We have a policy of only one thread on the same problem. I answered your other post on this problem here:
    troubles after instalation - openSUSE Forums

    Please, I ask other users NOT to reply to this thread, but rather reply to the thread posted in the link that I provided.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Earth - Denmark
    Posts
    10,730

    Default Re: troubles after instalation

    > 'troubles after instalation - openSUSE Forums'
    > (http://tinyurl.com/6aj6z6)


    which, for nntp users, is in opensuse.org.help.install-boot-login

    --
    DenverD (Linux Counter 282315) via NNTP, Thunderbird 2.0.0.14, KDE
    3.5.7, SUSE Linux 10.3, 2.6.22.18-0.2-default #1 SMP i686 athlon

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •