Results 1 to 2 of 2

Thread: Gwenview crashing when image is displayed

  1. #1

    Default Gwenview crashing when image is displayed

    Hi,

    On my newly installed Suse distri (11.0, on an AMD Athlon 64) I have issues when I want to view images: Gwenview crashes.

    I have searched the Internet and found that this might be "caused by the recent "libexiv2-0.10" upgrade 0.10-1.4 > 0.10-1.5." Bug#462450: exiv2 update causes gwenview to crash for some images - linux.debian.bugs.dist | Google Groups
    I checked the version I have, and found I use libexiv2-2 (version 0.16-29.1). Does that mean I should not have this problem?

    Anyone know how I can solve this problem?

    Abel

    PS When I started Gwenview from the konsole, and went to the directory containing the images, I got several lines like:
    Warning: Exif: Pointer to next IFD is out of bounds; ignored.
    followed by
    KCrash: Application 'gwenview' crashing...
    system call fstat: Bad file descriptor

    Here is the stack trace of the crash:
    Code:
    System configuration startup check disabled.
    
    [?1034h(no debugging symbols found)
    (no debugging symbols found)
    (no debugging symbols found)
    (no debugging symbols found)
    (no debugging symbols found)
    (no debugging symbols found)
    [Thread debugging using libthread_db enabled]
    [New Thread 0x7f03e94df700 (LWP 10729)]
    (no debugging symbols found)
    (no debugging symbols found)
    <SNIP>
    (no debugging symbols found)
    (no debugging symbols found)
    (no debugging symbols found)
    (no debugging symbols found)
    [KCrash handler]
    #5  0x00007f03db784df9 in Exiv2::ValueType<std::pair<unsigned int, unsigned int> >::toLong () from /usr/lib64/libexiv2.so.2
    #6  0x00007f03dbd9f529 in ImageUtils::JPEGContent::dotsPerMeter ()
       from /opt/kde3/lib64/libgwenviewcore.so.1
    #7  0x00007f03dbd9f77b in ImageUtils::JPEGContent::dotsPerMeterX ()
       from /opt/kde3/lib64/libgwenviewcore.so.1
    #8  0x00007f03dbd86008 in Gwenview::ImageLoader::changed ()
       from /opt/kde3/lib64/libgwenviewcore.so.1
    #9  0x00007f03dbd75d15 in Gwenview::JPEGFormat::decode ()
       from /opt/kde3/lib64/libgwenviewcore.so.1
    #10 0x00007f03dbd859c0 in Gwenview::ImageLoader::decodeChunk ()
       from /opt/kde3/lib64/libgwenviewcore.so.1
    #11 0x00007f03dbd88968 in Gwenview::ImageLoader::qt_invoke ()
       from /opt/kde3/lib64/libgwenviewcore.so.1
    #12 0x00007f03e7ecadaf in QObject::activate_signal ()
       from /usr/lib/qt3/lib64/libqt-mt.so.3
    #13 0x00007f03e7ecd122 in QObject::activate_signal ()
       from /usr/lib/qt3/lib64/libqt-mt.so.3
    #14 0x00007f03e7eeb595 in QTimer::event ()
       from /usr/lib/qt3/lib64/libqt-mt.so.3
    #15 0x00007f03e7e6c435 in QApplication::internalNotify ()
       from /usr/lib/qt3/lib64/libqt-mt.so.3
    #16 0x00007f03e7e6d21a in QApplication::notify ()
       from /usr/lib/qt3/lib64/libqt-mt.so.3
    #17 0x00007f03e87c6972 in KApplication::notify ()
       from /opt/kde3/lib64/libkdecore.so.4
    #18 0x00007f03e7e629fe in QEventLoop::activateTimers ()
       from /usr/lib/qt3/lib64/libqt-mt.so.3
    #19 0x00007f03e7e1cf76 in QEventLoop::processEvents ()
       from /usr/lib/qt3/lib64/libqt-mt.so.3
    #20 0x00007f03e7e82f69 in QEventLoop::enterLoop ()
       from /usr/lib/qt3/lib64/libqt-mt.so.3
    #21 0x00007f03e7e82df2 in QEventLoop::exec ()
       from /usr/lib/qt3/lib64/libqt-mt.so.3
    #22 0x00007f03e23b762a in kdemain ()
       from /opt/kde3/lib64/libkdeinit_konqueror.so
    #23 0x0000000000407d76 in ?? ()
    #24 0x0000000000408525 in ?? ()
    #25 0x0000000000408c0a in ?? ()
    #26 0x0000000000409596 in ?? ()
    #27 0x00007f03e6fb2436 in __libc_start_main () from /lib64/libc.so.6
    #28 0x0000000000404b69 in ?? ()
    #29 0x00007ffff150d668 in ?? ()
    #30 0x000000000000001c in ?? ()
    #31 0x0000000000000005 in ?? ()
    #32 0x00007ffff150e4f2 in ?? ()
    #33 0x0000000000000000 in ?? ()

  2. #2

    Default Re: Gwenview crashing when image is displayed

    same problem with same error on the same system with some jpeg files.

    tried 32bit of gwenview/libexiv2-2 . thinking bug in this lib..

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •