Results 1 to 4 of 4

Thread: Skencil on openSUSE 11 does not run

  1. #1
    ramseema NNTP User

    Default Skencil on openSUSE 11 does not run

    Dear friends,

    BACKGROUND:
    -----------
    I recently installed opensuse 11 on my 64-bit compaq presario v6000 laptop. Though I had some initial problems that may have been caused due to my being only a user of GNU Linux and not a programmer, I was finally able to install opensuse 11 nicely. I primarily use my laptop only for writing technical documents, browsing the web, running software on remote servers, ftp-ing documents, etc. So, I have tested only these features (using both wired and wireless connections to my LAN), and I am happy with how suse has helped them work nicely on my machine. I have been using SUSE since 2003 when I purchased the 8.x version.

    REPORT OF A PROBLEM:
    --------------------
    Ok, now comes the report of a software that won't work:

    I wish to use SKENCIL. Here is what I get on my xterm when I run skencil:

    ram@linux-94ai:~> skencil
    shared memory images supported
    Could not load font '-*-luxi sans-medium-r-*-*-11-*-*-*-*-*-iso8859-1' for ruler. using defaults.
    Traceback (most recent call last):
    File "/usr/bin/skencil", line 34, in <module>
    Sketch.main.main()
    File "/usr/lib64/skencil-0.6.17/Sketch/Base/main.py", line 148, in main
    run_script = options.run_script)
    File "/usr/lib64/skencil-0.6.17/Sketch/UI/skapp.py", line 183, in __init__
    self.build_window()
    File "/usr/lib64/skencil-0.6.17/Sketch/UI/skapp.py", line 223, in build_window
    self.run_script)
    File "/usr/lib64/skencil-0.6.17/Sketch/UI/mainwindow.py", line 97, in __init__
    self.build_window()
    File "/usr/lib64/skencil-0.6.17/Sketch/UI/mainwindow.py", line 592, in build_window
    hrule = ruler.Ruler(root, orient = ruler.HORIZONTAL)
    File "/usr/lib64/skencil-0.6.17/Sketch/UI/ruler.py", line 68, in __init__
    font = self.tkwin.LoadQueryFont('fixed')
    AttributeError: Ruler instance has no attribute 'tkwin'
    ram@linux-94ai:~>

    Then, nothing happens. Skencil does not launch.

    SOME EXPLORATION THAT I DID:
    ----------------------------

    I found this exact problem reported at Nabble - skencil-devel - Skencil build issues in modern environment

    I wonder if SUSE is working on fixing this problem.

    Has SUSE provided a non-working 64-bit version? Does SUSE not test its rpms before it provides them? Note that this is not a complaint, just a question.

    Best wishes,

    Ram.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    England
    Posts
    63

    Default Re: Skencil on openSUSE 11 does not run

    Not just the 64 bit version. My 32 bit Dell Optiplex displays the same problem.

  3. #3
    bftechnik NNTP User

    Default Re: Skencil on openSUSE 11 does not run

    Bug 392195 describes exactly this problem:
    https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=392195.
    It is classified as resolved.
    Can somebody explain to me what the resolution is?
    Which package has been dropped?
    What is the relation to sk1?

    Thanks for your help!

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    London, UK
    Posts
    66

    Default Re: Skencil on openSUSE 11 does not run

    Looks like you need to go to sk1project.org - Home of the sK1 vector graphics editor and UniConvertor and download the rpm packages for Suse 10.3 & load them. This will give you a new version called SK1. Note the instructions say you must install the dependencies first, then the sk1 package.
    Best wishes

    Sid
    HP xw8400, 2x Zeon 5150 @ 2.66GHz, 16Gb RAM, NVidia GeForce 9400GT, 2x Dell 2007FP

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •