Results 1 to 7 of 7

Thread: openSuse 11, Atheros wifi almost there but not quite

  1. #1
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    USA
    Posts
    21

    Default openSuse 11, Atheros wifi almost there but not quite

    Okay, been having some troubles getting the wireless to function on a Toshiba laptop with Atheros AR242 (seems I'm not alone in this). Found the sticky for this forum helpful, along with the following websites:
    HowTo Configure a network card in Suse/openSUSE 10, 11 for LAN and Internet Access.
    UserDocs/FirstTimeHowTo - madwifi.org - Trac
    and this thread and howto from lornix:
    How to make stubborn atheros ar242 (5211) work - solution - openSUSE Forums

    So by following the madwifi instructions (and blacklist suggestion from lornix) I was able to get from a "not configured" status in the Yast Network Settings to a "not connected" which is where I now stand, highly encouraged that I'm almost there. I've been trying different things in the Network Settings but haven't stumbled upon the right combination. I connect thru a WEP wireless hub and am more used to the Ubuntu/Gnome network interface which shows all connections available and one can select the right one and enter the WEP encryption key. Here I have to put the name of the network and key without the comfort of knowing that the wifi card is able to see anything, let alone my hub.

    Can someone link to a trouble shoot option for this end of the wireless game as I think the hardware is finally configured.

    thanks in advance

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Mallow, Ireland
    Posts
    1,031
    Blog Entries
    1

    Default Re: openSuse 11, Atheros wifi almost there but not quite

    Have a look here. Helped me get mine working. It's a big thread
    "To err is human... to really foul up requires the root password."

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Belgrade, Serbia
    Posts
    719

    Default Re: openSuse 11, Atheros wifi almost there but not quite

    could be trouble with your wpa_supplicant, no matter that you want to use wep.. I dont know why, but if you followed my instructions over there, it should work.

    However, I do not recommend Madwifi from repository, but built from latest snapshot. No other could make my card work, and I have same as you.

  4. #4
    figliodelvento NNTP User

    Default ar242 problem


  5. #5
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    USA
    Posts
    21

    Default Re: openSuse 11, Atheros wifi almost there but not quite

    okay, followed the instructions on this thread:
    Madwifi-kmp issues With 11.0 - openSUSE Forums
    did the reboot and now I'm back with my wireless showing as "not configured" in Yast Network Settings Overview tab. I think I just took a step backward. Time to retrace my steps to getting this back to where I thought I was close.

    Still looking for some assistance in getting things working with my WEP once I get the hardware back to "not connected"

  6. #6
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    USA
    Posts
    21

    Default Re: openSuse 11, Atheros wifi almost there but not quite

    Attempted to rebuild, followed previously successful steps and no change. Getting a bit frustrated but really want to beat this and get it functional. Next try will be to remove everything and start fresh, but that will wait for another day. Part of this is only having a couple of hours a day to put into this effort and those hours are starting to be of questionable value.

    thanks again for all the help.

  7. #7
    figliodelvento NNTP User

    Default Re: openSuse 11, Atheros wifi almost there but not quite

    its possible modify?
    modify button is on?
    "mostholy" <mostholy@no-mx.forums.opensuse.org> ha scritto nel messaggio
    news:mostholy.3evy6n@no-mx.forums.opensuse.org...
    >
    > Attempted to rebuild, followed previously successful steps and no
    > change. Getting a bit frustrated but really want to beat this and get
    > it functional. Next try will be to remove everything and start fresh,
    > but that will wait for another day. Part of this is only having a
    > couple of hours a day to put into this effort and those hours are
    > starting to be of questionable value.
    >
    > thanks again for all the help.
    >
    >
    > --
    > mostholy
    > ------------------------------------------------------------------------
    > mostholy's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=7291
    > View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=393819
    >




Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •