Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 30

Thread: New to Suse, no Wireless

  1. #1

    Default New to Suse, no Wireless

    So I dont seem to have any wireless, Not sure how to look for wireless networks.

    card is a PRO/Wireless 3945ABG

    I have read alot of post on this subject but they are moving to fast for me.

    Can someone strat from the begining and help me set up wireless?

  2. #2

    Default Re: New to Suse, no Wireless

    wlan0 Scan completed :
    Cell 01 - Address: 00:1B:2F4:AE:05
    ESSID:"FrenchSquared"
    Mode:Master
    Channel:3
    Frequency:2.422 GHz (Channel 3)
    Quality=88/100 Signal level=-45 dBm Noise level=-127 dBm


    it is scanning for networks

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Kansas City Area, Missouri, USA
    Posts
    7,235

    Default Re: New to Suse, no Wireless

    frenchsquared wrote:
    > wlan0 Scan completed :
    > Cell 01 - Address: 00:1B:2F4:AE:05
    > ESSID:"FrenchSquared"
    > Mode:Master
    > Channel:3
    > Frequency:2.422 GHz (Channel 3)
    > Quality=88/100 Signal level=-45 dBm Noise
    > level=-127 dBm
    >
    >
    > it is scanning for networks


    If it is scanning, then you need to check that your radio-enable
    switch is turned on. If that is OK, then you need to configure the
    wireless with YaST and NetworkManager.

    Larry

  4. #4

    Default Re: New to Suse, no Wireless

    yes the switch is on. I have no idea how to configure it

  5. #5

    Default Re: New to Suse, no Wireless

    Soory, that shouldnt have been so hard.
    This time I simply clicked on New Connection and It showed my network.

    The problem was that if my ethernet cable is pluged in it overrides the wireless. Vista doesnt do that

    Sorry such a newby problem

  6. #6

    Default Re: New to Suse, no Wireless

    IT only works for a few minutes and some of the time.

    I can occational see my network. Once in a while it will even connect but most of the time it fails to let me on the internet.

    The Vista machine beside me is fine and hasnt lost connection

  7. #7

    Default Re: New to Suse, no Wireless

    So, I have just reinstalled suse for some other reasons and I am having the same issues with the wireless networks. The card is active, the Card is scanning but When I go to New Connection Wlan0, there are no avaliable networks? But I know there are available networks

  8. #8

    Default Re: New to Suse, no Wireless

    So I still can not connect to wireless.
    I tried rienstalling suse, because I was told that may help and still no luck.

  9. #9

    Default Re: New to Suse, no Wireless

    i had similar problem with this card. try installing iwl3945-ucode firmware package.

  10. #10

    Default Re: New to Suse, no Wireless

    yast says it is already installed, thanks

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •