Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Open Office Writer Causes KDE Display to Malfunction

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    San Diego
    Posts
    58

    Default Open Office Writer Causes KDE Display to Malfunction

    When I open Writer using KDE 4 and a Nvidia card (tried with both repository and Nvidia drivers) The desktop environment goes all funny. Panel starts to have blank spaces where task bar icons should be, inverted colors in menus and the text and icons don't show until you hover over them. The interesting thing is that Calc works fine as well as Impress, it is only Writer that causes problems.

    I would like to put a picture up to show you this; but, at the moment don't know where to post it. Any help would be greatly appreciated.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: Open Office Writer Causes KDE Display to Malfunction

    To upload a pic you can take a screen shot - then upload to any of the free file upload sites like Imageshack or Pastebin.
    Or Go hre Error
    (You need an account)
    Then use the Insert Image.

    As to the problem, it does seem strange!
    Try starting Office writer from a terminal see if by any chance some errors appear

    oowriter

    You could also check bug reports here:
    https://bugzilla.novell.com/index.cgi
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    San Diego
    Posts
    58

    Default Re: Open Office Writer Causes KDE Display to Malfunction



    Here is the image.
    ImageShack - Hosting :: badwriterkb9.png

    Some further observations:
    • If minimized no disruption is seen
    • Running from terminal gives no output

  4. #4

    Default Re: Open Office Writer Causes KDE Display to Malfunction

    Hi, this is a known bug in the nvidia driver, in fact there have been many threads in different forums on this topic and I think nvidia r aware of this issue

    they seem to be having trouble reproducing this but they know it exists, even on novell's bugzilla there was a bug report on this topic and has been closed cause its been confirmed to be in the driver.

    just wait for a future version of the driver to fix this issue, yes I know its annoying, I have been using abiword on my nvidia machines instead of writer
    openSUSE 11.0 Kde 3.5.9 Linux kernel 2.6.26.1

    My Blog: http://snake1990.wordpress.com

  5. #5

    Default Re: Open Office Writer Causes KDE Display to Malfunction

    Minor screen corruption in KDE 4.1 with Nvidia drivers - openSUSE Forums

    Got the same problem here. Just have to be patient I guess.

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: Open Office Writer Causes KDE Display to Malfunction

    Strange. I'm not getting this problem and use Nvidia too on 4.1
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    San Diego
    Posts
    58

    Default Re: Open Office Writer Causes KDE Display to Malfunction

    Thank you all for your replies. I will just be patient I guess. I have 4 different computers all running OpenSUSE 11.0. The video cards are 2 Nvidias, 1 ATI, 1 Savage. This is only happening on my old Nvidia 7300 GS. My newer Nvidia 8600 GT runs flawlessly other than darn slow transparent terminal. The thing that is really saddening, is the error shows up on a computer that is typically used by Windows users and it makes Linux look bad to them when it really is not Linux or OpenSUSE's fault.

  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Oklahoma, US
    Posts
    822

    Default Re: Open Office Writer Causes KDE Display to Malfunction

    On Sun, 17 Aug 2008 19:56:03 GMT
    jonrwads <jonrwads@no-mx.forums.opensuse.org> wrote:

    >
    > Thank you all for your replies. I will just be patient I guess. I have
    > 4 different computers all running OpenSUSE 11.0. The video cards are 2
    > Nvidias, 1 ATI, 1 Savage. This is only happening on my old Nvidia 7300
    > GS. My newer Nvidia 8600 GT runs flawlessly other than darn slow
    > transparent terminal. The thing that is really saddening, is the error
    > shows up on a computer that is typically used by Windows users and it
    > makes Linux look bad to them when it really is not Linux or OpenSUSE's
    > fault.
    >
    >


    Are you using any of the desktop effects or compiz on that machine?

    And a long shot....

    Have you tried toggling the 3D and Graphics options under Tools -> Options ->
    OpenOffice.org (on left) -> View ?

    The 'use hardware acceleration' and 'Use OpenGL' options might be useful.

    (again, this is a shot in the dark...)

    Loni

    --
    L R Nix
    lornix@lornix.com


  9. #9
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    San Diego
    Posts
    58

    Default Re: Open Office Writer Causes KDE Display to Malfunction

    I am using KDE 4.1 on all of the machines and it does not appear to matter if using advanced graphics or not. I will try to toggle that option in OpenOffice the next time I am on that computer. Thanks for the suggestion, hadn't thought of that one.

  10. #10
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    New Zealand
    Posts
    78

    Default Re: Open Office Writer Causes KDE Display to Malfunction

    Yep same issue here. This affects other apps too, like Eclipse and Thunderbird (when compose new message). Another thread on this subject: Eclipse and KDE4.1 panel/kicker - openSUSE Forums
    It doesn't appear to be an OpenSuSe issue.
    BZFlag: good clean fun. Sorta.

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •