Results 1 to 8 of 8

Thread: No X11 DISPLAY variable was set, but ... (netbeans)

  1. #1
    niqmk NNTP User

    Default No X11 DISPLAY variable was set, but ... (netbeans)

    Hi, good day,
    I'm newbie. I installed openSUSE 10.3 with x86_64. Then I want to use netbeans+java. so I use netbeans-6.1-ml-linux.sh from their websites.
    When I tried to install it with

    sh netbeans-6.1-ml-linux.sh

    The message was prompt
    No X11 DISPLAY variable was set, but this program performed an operation which requires it.

    What should I do to solve this problem?

    Thank you.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    United States
    Posts
    423

    Default Re: No X11 DISPLAY variable was set, but ... (netbeans)

    Have you installed a video driver after installation?

    If not, refer to this page: Configuring Drivers - openSUSE.

    That should help you install the driver and configure it as well.

    My other question is: have you checked YaST for the prgram?

    Installing the program through YaST will be much easier on you.

    Hope that helps.

    Folding@Home
    Help save lives with Folding@Home

  3. #3
    niqmk NNTP User

    Default Re: No X11 DISPLAY variable was set, but ... (netbeans)

    Hm...
    My Driver is VIA. I've searched everywhere but didn't find it for my spec.
    Is there any other solution?

  4. #4
    niqmk NNTP User

    Default Re: No X11 DISPLAY variable was set, but ... (netbeans)

    Great. Everything has been solved.
    I've installed my driver with openchrome then when I was installing the netbeans again. Bug has found. so I removed it with
    zypper rm bug-buddy
    then everything goes perfect.

    Thank you.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    United States
    Posts
    423

    Default Re: No X11 DISPLAY variable was set, but ... (netbeans)

    Glad you got it working.

    Sorry I couldn't be more of a help for you.

    But, again, glad it worked out for you.

    Folding@Home
    Help save lives with Folding@Home

  6. #6
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    ukraine/mk/pervomaysk
    Posts
    528

    Default Re: No X11 DISPLAY variable was set, but ... (netbeans)

    My Driver is VIA. I've searched everywhere but didn't find it for my spec.
    Is there any other solution?
    via made there drivers for linux

    first link that i find on google

    VIA Arena - Display Drivers
    intelGMA3100#amd|radeonHD4200+radeonHD5450@catalyst12.4
    WC5020B,PagePro1480MF,LBP2900,hpCP1510,PHOTO1290,Scanmaker3600,PerfectionV200

  7. #7

    Default Re: No X11 DISPLAY variable was set, but ... (netbeans)

    Quote Originally Posted by niqmk View Post
    Hm...
    My Driver is VIA. I've searched everywhere but didn't find it for my spec.
    Is there any other solution?

    Check you manufacturers version, sometimes they don't include those outdated versions.


    ___________________________
    Regards,
    Denever of http://www.kekacase.com/designer-cases/stefan-page.html

  8. #8
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Texas, USA
    Posts
    87

    Default Re: No X11 DISPLAY variable was set, but ... (netbeans)

    Quote Originally Posted by denversander View Post
    Check you manufacturers version, sometimes they don't include those outdated versions.


    ___________________________
    Regards,
    Denever of Stefan Page - Designer Cases

    Please notice that the msg you replied to is 5 years old.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •