Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Minor screen corruption in KDE 4.1 with Nvidia drivers

  1. #1

    Default Minor screen corruption in KDE 4.1 with Nvidia drivers

    I have an Nvidia 6800 card, so I am avoiding that whole snag with bad drivers for the 8 and 9 series.

    However, I am getting some screen corruption.

    When I open the panel modification cashew (painter's pad?), the Add Widgets, Lock Widgets, etc. buttons are painted incorrectly.



    There's another problem that makes OpenOffice nearly unusable. Whenever it's running it causes massive screen corruption in the KDE panel.



    Is anyone else having these problems? How do I fix this?

  2. #2

    Default Re: Minor screen corruption in KDE 4.1 with Nvidia drivers

    yeah I have been having those problems as well, they r nvidia's fault and can't really be fixed, in any case I was using 4.1 on one machine with nvidia but I have a done a reinstall with kde 3 for now and am keeping that, I am using 4.1 on a ATI machine and it works great

    There r new nvidia drivers out, try using those and see if it fixes it but I can't guarantee anything but I know its a known bug, even people at the nvidia forums r talking about it
    openSUSE 11.0 Kde 3.5.9 Linux kernel 2.6.26.1

    My Blog: http://snake1990.wordpress.com

  3. #3

    Default Re: Minor screen corruption in KDE 4.1 with Nvidia drivers

    Hmm, ic. I thought those only affected the 8 and 9 series, but it seems like it could be across the board. Shame, Nvidia usually has good linux drivers. I wonder what caused them to drop the ball this time.

  4. #4

    Default Re: Minor screen corruption in KDE 4.1 with Nvidia drivers

    Try using the beta version 173.08 I can't install the latest drivers correctly lately so I settled with it. I compared your images with mine and the rendering here is fine.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Alberta, Canada
    Posts
    457

    Default Re: Minor screen corruption in KDE 4.1 with Nvidia drivers

    What problems are with the 8 and 9 series?

    I am looking at those pics, and I don't have that issue at all with my 64bit/8600GT setup.

    I don't have any issues at all.


    Heeter
    Linux Counter 475994

  6. #6

    Default Re: Minor screen corruption in KDE 4.1 with Nvidia drivers

    Quote Originally Posted by Heeter View Post
    What problems are with the 8 and 9 series?

    I am looking at those pics, and I don't have that issue at all with my 64bit/8600GT setup.

    I don't have any issues at all.


    Heeter
    Good to hear, you are one of those lucky ones

  7. #7

    Default Re: Minor screen corruption in KDE 4.1 with Nvidia drivers

    Some people don't have the problems, thats the reason nvidia has a hrd time reproducing this bug, this bug as far as I know started after driver version 169.04
    openSUSE 11.0 Kde 3.5.9 Linux kernel 2.6.26.1

    My Blog: http://snake1990.wordpress.com

  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    relative
    Posts
    1,172

    Default Re: Minor screen corruption in KDE 4.1 with Nvidia drivers

    I have the same problem with my GeForce Go 6100 on 173.14.12 driver on KDE 4.1. With KDE 4.0.4 it works better for me, i have no screen corruption there.

  9. #9
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Central Pa. , USA
    Posts
    94

    Default Re: Minor screen corruption in KDE 4.1 with Nvidia drivers

    I'm running SUSE 11.0 Kde 3.59 32bit
    The card I am running is GeForce 6200.
    But I had corruption with the 173, 169 drivers.
    And reverted back to the 100.14.19 driver.
    Which ended the corruption.

    Now this machine is an older machine so I don't really need the latest driver. I was just trying to find a stable driver.

    I know you are talking about KDE 4.0 and 4.1. But the problem is in 3.59 also.
    Inquiring minds want to know?

  10. #10

    Default Re: Minor screen corruption in KDE 4.1 with Nvidia drivers

    Quote Originally Posted by Doog View Post
    I'm running SUSE 11.0 Kde 3.59 32bit
    The card I am running is GeForce 6200.
    But I had corruption with the 173, 169 drivers.
    And reverted back to the 100.14.19 driver.
    Which ended the corruption.

    Now this machine is an older machine so I don't really need the latest driver. I was just trying to find a stable driver.

    I know you are talking about KDE 4.0 and 4.1. But the problem is in 3.59 also.
    what happens in kde 3.5.9? I am using it with its own default compositing and haven't noticed anything
    openSUSE 11.0 Kde 3.5.9 Linux kernel 2.6.26.1

    My Blog: http://snake1990.wordpress.com

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •