Results 1 to 9 of 9

Thread: print screen button

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    /dev/swat
    Posts
    1,181

    Default print screen button

    i am trying to take some snapshots of our website for documentations purpose,when i press print screen,nothing happens.
    Even i try to paste in kolour paint,but nothing is copied.
    How can i enable print screen to work with,it was working in gnome session,i am using currently KDE4.1.

    Thanks
    Linux[openSUSE, KDE], PHP, MySQL, Wordpress, Tech News, etc :
    http://anl4u.com

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    United States
    Posts
    423

    Default Re: print screen button

    One place I could think to check the keyboard shortcuts for KDE4.

    I'm not sure exactly where that, Becuase I'm not a KDE user and I am not currectly in front of my SUSE system. Sorry.

    That's where (in Gnome) I know the print screen button is configured.

    Hope that works.

    Folding@Home
    Help save lives with Folding@Home

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,719
    Blog Entries
    20

    Default Re: print screen button

    I must admit, this doesn't seem to work in kde4
    Even if you set it up in keyboard shortcuts.
    kde3 is fine

    you can start snapshot from the menu or a terminal
    Leap 15_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    United States
    Posts
    423

    Default Re: print screen button

    Ah. Okay, sounds like a KDE4 issue in that case.


    Folding@Home
    Help save lives with Folding@Home

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    /dev/swat
    Posts
    1,181

    Default Re: print screen button

    ok,thanks for the inputs.
    I was willing to use a program for it.
    But just examine that SUSE application icon is missing from the left side down corner.
    Ah... KDE4.1.
    How i restore that button.
    Linux[openSUSE, KDE], PHP, MySQL, Wordpress, Tech News, etc :
    http://anl4u.com

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,719
    Blog Entries
    20

    Default Re: print screen button

    make sure widgets are unlocked first (right click unlcock)

    then right click panel, add widget 'application launcher'
    you may have to move it
    when in place lock widgets
    Leap 15_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    /dev/swat
    Posts
    1,181

    Default Re: print screen button

    Thanks Caf, i got it.
    Linux[openSUSE, KDE], PHP, MySQL, Wordpress, Tech News, etc :
    http://anl4u.com

  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    West Yorkshire, UK
    Posts
    3,431

    Default Re: print screen button

    KSnapshot in Utilities is one of the programs that has already been ported to KDE4.

  9. #9
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    /dev/swat
    Posts
    1,181

    Default Re: print screen button

    Thanks,
    Currently i am using that software.
    But pushing keyboard print button is more easy job.
    But its not working in kde4.x.
    Linux[openSUSE, KDE], PHP, MySQL, Wordpress, Tech News, etc :
    http://anl4u.com

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •