Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: vuze wont start :(

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    tehran
    Posts
    180

    Default vuze wont start :(

    hi
    recently when I start vuze (azureus) from terminal ,it prints
    Code:
    using MOZILLA_FIVE_HOME=/usr/lib/xulrunner-1.9.0.1 and MOZ_PLUGIN_PATH=/usr/lib/browser-plugins
    GRE/XULRunner automatically found
    java virtual machine used: /usr/lib/jvm/java/bin/java
    classpath used: /usr/share/java/Azureus/Azureus3.jar:/usr/share/java/Azureus/swt.jar
    main class used: org.gudy.azureus2.ui.swt.Main
    flags used:
    options used: -Xms16m -Xmx128m -Djava.library.path=/usr/lib64/Azureus:/usr/lib/Azureus -Dazureus.install.path=/var/lib/Azureus -Dazureus.script.version=2 -Dazureus.script=/usr/bin/vuze
    arguments used:
    file:/usr/share/java/Azureus/Azureus3.jar ; file:/usr/share/java/Azureus/swt-3.5-I20080702-0939.jar ; file:/home/reza/
    
    reza@dhcppc0:~>
    and that's it ,no vuze , no nothing.

    i get some similar error in jKiwi ( a hair styler program from packman)

    Code:
    reza@dhcppc0:~> jKiwi.sh
    java virtual machine used: /usr/lib/jvm/java/bin/java
    classpath used: /usr/share/java/swt/swt-gtk-3.3.1.1.jar:/usr/share/java/jKiwi/jKiwi.jar
    main class used: core.Loader
    flags used:
    options used: -Xmx256m -Djava.library.path=/usr/lib64/swt:/usr/lib/swt -Dprogram.sourcepath=/usr/share/jKiwi
    arguments used:
    Exception in thread "main" java.lang.NullPointerException
       at java.util.Locale.<init>(libgcj.so.9)
       at java.util.Locale.<init>(libgcj.so.9)
       at core.Loader.main(Loader.java:192)
    reza@dhcppc0:~>

    but opening other jar files ( like ipscan-linux-3.0-beta3.jar : a port scanner program) works perfectly.

    whats the source of problem ?
    vuze worked till now and i didn't update it or java.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Tampa, FL
    Posts
    27

    Default Re: vuze wont start :(

    For azureus, are you using a symlink to execute the vuze executable? I recently installed vuze on my 10.3 system and I noticed that it would not load if I tried to use a symlink that I placed in /usr/bin. I could run it when I ran the start script correctly.

    When I looked at the script a bit more deeply, I noticed that they check the path azureus was executed to find the rest of its library files.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    tehran
    Posts
    180

    Default Re: vuze wont start :(

    Quote Originally Posted by robertivey View Post
    For azureus, are you using a symlink to execute the vuze executable? I recently installed vuze on my 10.3 system and I noticed that it would not load if I tried to use a symlink that I placed in /usr/bin. I could run it when I ran the start script correctly.

    When I looked at the script a bit more deeply, I noticed that they check the path azureus was executed to find the rest of its library files.
    i dont understand want you mean by syslink to vuze executable ? in termianl I type vuze and press enter?is it what you mean?
    how can I run "start script correctly" ?

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    tehran
    Posts
    180

    Default Re: vuze wont start :(

    if you mean executing Vuze.sh it doesn't help either.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,719
    Blog Entries
    20

    Default Re: vuze wont start :(

    go to vuze
    download the Azureus3.jar from there

    copy the different Azureus3.jar to /usr/share/java/Azureus
    Leap 15_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    tehran
    Posts
    180

    Default Re: vuze wont start :(

    Quote Originally Posted by caf4926 View Post
    go to vuze
    download the Azureus3.jar from there

    copy the different Azureus3.jar to /usr/share/java/Azureus
    i will do that and report back

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    PA, USA
    Posts
    28

    Default Re: vuze wont start :(

    Sometimes vuze doesn't shutdown properly and then will not start a second time till you kill the first one.

  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    tehran
    Posts
    180

    Default Re: vuze wont start :(

    Quote Originally Posted by axgupta1 View Post
    Sometimes vuze doesn't shutdown properly and then will not start a second time till you kill the first one.
    I know what you mean and no its not that, even after restarting the problem's not solved.

  9. #9
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    tehran
    Posts
    180

    Default Re: vuze wont start :(

    Quote Originally Posted by caf4926 View Post
    go to vuze
    download the Azureus3.jar from there

    copy the different Azureus3.jar to /usr/share/java/Azureus
    it didn't work . same results.

  10. #10
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,719
    Blog Entries
    20

    Default Re: vuze wont start :(

    are you using the one packaged by Packaman?
    Leap 15_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •