Results 1 to 4 of 4

Thread: No Login Screen

  1. #1

    Default No Login Screen

    Hi! I somehow managed to screw up my OpenSuse 10.2 after installing OpenLDAP. So, I restarted the computer and I don't have a login screen anymore. I am able to login from tty1-6. How can this problem be fixed?(please don't say re-install ) Thanks in advance

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Frisco, TX
    Posts
    1,235

    Default Re: No Login Screen

    On Tue, 2008-07-29 at 16:06 +0000, Blooddrunk wrote:
    > Hi! I somehow managed to screw up my OpenSuse 10.2 after installing
    > OpenLDAP. So, I restarted the computer and I don't have a login screen
    > anymore. I am able to login from tty1-6. How can this problem be
    > fixed?(please don't say re-install ) Thanks in advance
    >
    >


    By login screen, you're probably talking about something like kdm
    or gdm.. the graphical login screen.

    Usually this means that your X config is not right anymore. I'd
    try going to runlevel 3 and executing sax2.

    (as root)

    # init 3
    # sax2

    If you have an Nvida GPU and you're using the proprietary driver,
    you'll want to do:
    # sax2 -m0=nvidia

    If that doesn't work... it's possible that your kernel got updated
    (for example) and the proprietary graphics driver needs to be
    recompiled for the new kernel.

    Just some random thoughts...



  3. #3

    Default Re: No Login Screen

    when I type sax2, it gives me:

    /usr/sbin/sysp: error while loading shared libraries: lidbus-1.so.2: cannot open shared object file: No such file or directory
    Sax: no graphics card(s) found at /usr/share/sax/init.pl line 156

  4. #4

    Default Re: No Login Screen

    Nevermind, I reinstalled. Thanks anyway

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •