Results 1 to 3 of 3

Thread: Missing HD/Partition Please help

  1. #1

    Default Missing HD/Partition Please help

    I just installed suse for the first time and I think I made a mistake upon installation. It wanted to mount my windows partition and my extra storage hard drive as "windows1 and windows2" i believe it was. At the time I didn't see this as a problem BUT I really want access to my storage hd and access to my windows partition but both don't seem to exist in the world of suse. Is there anyway that I can regain access to this without having to reinstall suse?

  2. #2

    Default Re: Missing HD/Partition Please help

    yast > system > partitioner

    Simply add a mount point by editing the windows partition properties.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Phoenix, AZ, US
    Posts
    188

    Default Re: Missing HD/Partition Please help

    An additional suggestion once you get into the Yast partitioner. Make sure you use a descriptive name for your Windows mount points, especially for external hard drives.

    Things can get very confusing if you don't. I learned this one the hard way when I saved some files from work to the wrong drive and left it at home on the day of an important meeting.

    I have 2 Windows partitions on my system, and they are mounted in the /windows directory I use for the mount point. The windows boot drive mounts on /windows/C (ntfs) and the data is /windows/D (vfat). External hard drives and USB sticks are even easier - make sure you set the volume labels, and they will show up under /media when they automount. Easier to keep track of things that way.
    Go for it! You can always re-install...

    Registered Linux User #452291

    Windows Vista Boot Error: (S)hout, (P)arty, (D)ance, (L)inux? (L/L)?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •