Results 1 to 3 of 3

Thread: 3D acceleration to watch movies ?

  1. #1

    Default 3D acceleration to watch movies ?

    I have been having lots of issues trying to load ATI Radeon 7500LE drivers to work as it should with SUSE 11 despite following instructions. At least SUSE detected my cars as RV200 which I think is correct.

    I do not play games, only watch movies. Is 3D acceleration needed to watch movies ? If not, I will just forget about loading those ATI drivers. It is driving me nuts !

    Thanks

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Frisco, TX
    Posts
    1,235

    Default Re: 3D acceleration to watch movies ?

    On Tue, 2008-07-22 at 23:36 +0000, dreamerheman wrote:
    > I have been having lots of issues trying to load ATI Radeon 7500LE
    > drivers to work as it should with SUSE 11 despite following
    > instructions. At least SUSE detected my cars as RV200 which I think is
    > correct.
    >
    > I do not play games, only watch movies. Is 3D acceleration needed to
    > watch movies ? If not, I will just forget about loading those ATI
    > drivers. It is driving me nuts !


    I don't think it's required. Xv acceleration can help... but not
    sure if you need the proprietary driver to get the most out of that.

    Also, if you've got an 800Mhz or above Pentium class machine, you can
    do movies fairly well just going x11 (aka XShm, dumb) mode. Though
    it will tax your CPU.

    Players like mplayer and xine (kaffeine) will allow you to use
    OpenGL for playback, but I've never found it that interesting.




  3. #3

    Default Re: 3D acceleration to watch movies ?

    I assume you mean you are using the radeon driver for an ATI 7500.

    I have the same thing and that is all that can be used for properly running video to some level on that.

    If you look at this you may find a few more points on that to help you out

    ATI Mobility Radeon 7500 - ThinkWiki


    I have never found playing DVD's to be slow, I use Kaffeine or MPlayer. If any video is slow it is always the fault of streaming video in my case

    Other then a bit to read up though, there isn't much from OpenSuse there. Personally I can always get it to work fairly good through Sax2 with Opensuse. I can go in and enable3d and it works to some level and I get somewhat of OpenGl working.

    it is never perfect with radeon drivers but it is the best I can hope for with this older ATI

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •