Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 24

Thread: Broadcom disabled sometimes in Windows & SuSE

  1. #1
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Bogotá D.C, Colombia
    Posts
    34

    Default Broadcom disabled sometimes in Windows & SuSE

    Hi.
    I have a problem.... i had suse 10.2 x86 with the broadcom driver working fine. after i've installed suse 10.3 x86_x64 -having windows xp, and formated suse 10.2- i installed the broadcom driver. normal, worked fine.

    but i've checked sometimes when i enter in windows, the wireless driver is disabled completely and when i go to suse is disabled too.

    why is happening that?

  2. #2
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Bogotá D.C, Colombia
    Posts
    34

    Default Re: Broadcom disabled sometimes in Windows & SuSE

    i've found the problem. the module ndiswrapper isn't loading.

    the module loads 2 or three times -mean, when i start the laptop- and after doesn't load.

    how do i do to work ndiswrapper at the beginning. ?

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Kansas City Area, Missouri, USA
    Posts
    7,236

    Default Re: Broadcom disabled sometimes in Windows & SuSE

    NestorAcevedo wrote:
    > i've found the problem. the module ndiswrapper isn't loading.
    >
    > the module loads 2 or three times -mean, when i start the laptop- and
    > after doesn't load.
    >
    > how do i do to work ndiswrapper at the beginning. ?


    What version of the Broadcom device are you using? It is pretty likely that you
    do not need to use ndiswrapper at all.

  4. #4
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Bogotá D.C, Colombia
    Posts
    34

    Default Re: Broadcom disabled sometimes in Windows & SuSE

    it's a Compaq Presario F555la although suse says that is a kind of presario v6... i don't remember the next numbers.

    it came with vista but i did a downgrade to winXP x64.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    23,708
    Blog Entries
    1

    Default Re: Broadcom disabled sometimes in Windows & SuSE

    To help identify your hardware, open a console, and su to root. Then paste the output of hwinfo --network here.

  6. #6
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Bogotá D.C, Colombia
    Posts
    34

    Default Re: Broadcom disabled sometimes in Windows & SuSE

    here are the data

    31: None 00.0: 10700 Loopback
    [Created at net.124]
    Unique ID: ZsBS.GQNx7L4uPNA
    SysFS ID: /class/net/lo
    Hardware Class: network interface
    Model: "Loopback network interface"
    Device File: lo
    Link detected: yes
    Config Status: cfg=new, avail=yes, need=no, active=unknown

    32: None 01.0: 10701 Ethernet
    [Created at net.124]
    Unique ID: L2Ua.ndpeucax6V1
    Parent ID: JNkJ.coC57EIum66
    SysFS ID: /class/net/eth1
    SysFS Device Link: /devices/pci0000:00/0000:00:03.0/0000:03:00.0
    Hardware Class: network interface
    Model: "Ethernet network interface"
    Driver: "ndiswrapper"
    Driver Modules: "ndiswrapper", "ndiswrapper"
    Device File: eth1
    HW Address: 00:1a:73:46:44:dc
    Link detected: no
    Config Status: cfg=new, avail=yes, need=no, active=unknown
    Attached to: #27 (Ethernet controller)

    33: None 00.0: 10701 Ethernet
    [Created at net.124]
    Unique ID: usDW.ndpeucax6V1
    Parent ID: rBUF.bYAEq7iXviA
    SysFS ID: /class/net/eth0
    SysFS Device Link: /devices/pci0000:00/0000:00:14.0
    Hardware Class: network interface
    Model: "Ethernet network interface"
    Driver: "forcedeth"
    Driver Modules: "forcedeth"
    Device File: eth0
    HW Address: 00:1b:24:18:dd:5f
    Link detected: no
    Config Status: cfg=new, avail=yes, need=no, active=unknown
    Attached to: #22 (Ethernet controller)

    i got those data with the wireless card active.

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Sarasota
    Posts
    301

    Default Re: Broadcom disabled sometimes in Windows & SuSE

    Deano meant to say:

    ...and post the output of 'hwinfo --wlan'
    Box1: MEPIS-8.5/sidux/openSUSE-11.3M6(broken-wifi/hiddenSSIDs)/XP(32-bit), nvidia 5200
    Lap1: antiX-8.5(KDE4.4.3)/MEPIS-8.5/Vista, Intel 945GM, builtin-wifi->Broadcom-4311(drv=wl)

  8. #8
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Bogotá D.C, Colombia
    Posts
    34

    Default Re: Broadcom disabled sometimes in Windows & SuSE

    with hwinfo --wlan

    27: PCI 300.0: 0282 WLAN controller
    [Created at pci.301]
    UDI: /org/freedesktop/Hal/devices/pci_14e4_4311
    Unique ID: JNkJ.eFWO33Uywa9
    Parent ID: 3hqH.gMd7Qwtg110
    SysFS ID: /devices/pci0000:00/0000:00:03.0/0000:03:00.0
    SysFS BusID: 0000:03:00.0
    Hardware Class: network
    Model: "Hewlett-Packard Company BCM94311MCG wlan mini-PCI"
    Vendor: pci 0x14e4 "Broadcom"
    Device: pci 0x4311 "BCM94311MCG wlan mini-PCI"
    SubVendor: pci 0x103c "Hewlett-Packard Company"
    SubDevice: pci 0x1364
    Revision: 0x01
    Driver: "ndiswrapper"
    Driver Modules: "ndiswrapper", "ndiswrapper"
    Device File: eth1
    Features: WLAN
    Memory Range: 0xb8000000-0xb8003fff (rw,non-prefetchable)
    IRQ: 20 (no events)
    HW Address: 00:1a:73:46:44:dc
    Link detected: no
    WLAN channels: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
    WLAN frequencies: 2.412 2.417 2.422 2.427 2.432 2.437 2.442 2.447 2.452 2.457 2.462 2.467 2.472 2.484
    WLAN bitrates: 6 9 12 18
    WLAN encryption modes: WEP40 WEP104 TKIP CCMP
    WLAN authentication modes: open sharedkey wpa-psk wpa-eap
    Module Alias: "pci:v000014E4d00004311sv0000103Csd00001364bc02sc80i00"
    Driver Info #0:
    Driver Status: bcm43xx is not active
    Driver Activation Cmd: "modprobe bcm43xx"
    Config Status: cfg=no, avail=yes, need=no, active=unknown
    Attached to: #10 (PCI bridge)

  9. #9
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    23,708
    Blog Entries
    1

    Default Re: Broadcom disabled sometimes in Windows & SuSE

    Just one thought... if you look at your wireless config output, you'll see you have ndiswrapper and bcm43xx drivers present. Did you blacklist the bcm43xx driver (as required if using ndiswrapper)?

    rmmod bcm43xx
    echo “blacklist bcm43xx” >> /etc/modprobe.d/blacklist
    Maybe another broadcom wireless user can offer some advice here...

  10. #10
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Bogotá D.C, Colombia
    Posts
    34

    Default Re: Broadcom disabled sometimes in Windows & SuSE

    I had neither installed bcm43xx. even i'll do it.

    but if it still continue.. how could i to try to load it with bcm43xx-fwcutter?

Page 1 of 3 123 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •