Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: KDE 4.0.4 error loading kde apps

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,734
    Blog Entries
    20

    Question KDE 4.0.4 error loading kde apps

    Just getting no response from kde apps such as konqueror or dolphin. So I tried starting from a terminal. I have posted the terminal contents:

    > dolphin
    dolphin: symbol lookup error: dolphin: undefined symbol: _ZN19KonqFileUndoManager6incRefEv
    <unknown program name>(3886)/: Communication problem with "dolphin" , it probably crashed.
    Error message was: "org.freedesktop.DBus.Error.NoReply" : " "Message did not receive a reply (timeout by message bus)" "


    > konqueror
    konqueror: symbol lookup error: /usr/lib64/libkdeinit4_konqueror.so: undefined symbol: _ZN19KonqFileUndoManager6incRefEv


    I notice a common part to both:
    ZN19KonqFileUndoManager6incRefEv

    This is a bit out of my depth. Anyone!

    KDE 3 is fine
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Omaha, NE
    Posts
    526

    Default Re: KDE 4.0.4 error loading kde apps

    The default KDE 4 apps worked fine for me when I first tested them with a fresh install. However, that being said, all the KDE devs are encouraging everyone to upgrade to the 4.1 betas since 4.0.4 had so many problems.

    http://download.opensuse.org/reposit...E4-DEFAULT.ymp

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,734
    Blog Entries
    20

    Default Re: KDE 4.0.4 error loading kde apps

    Yes. I have tried 4.1 a number of times, including earlier today, but had to revert back - again!
    I can't login to 4.1 at all with my old.kde4 - get a plasma crash
    so rename it .kde4old and start fresh
    boots first time ok
    reload - and blank gray screen to desktop

    so at the mo, I'm on kde3
    Last edited by caf4926; 13-Jul-2008 at 07:11. Reason: typo
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Omaha, NE
    Posts
    526

    Default Re: KDE 4.0.4 error loading kde apps

    Delete your .kde4 folder and then try again. That should fix you up.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,734
    Blog Entries
    20

    Default Re: KDE 4.0.4 error loading kde apps

    Yes. I tried that I don't know how many times.
    Seeing kde4.0.4 is screewed for me right now. I'm just running all the packages back to factory 4.1 again to see how I get on.
    I'll post back soon.
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,734
    Blog Entries
    20

    Default Re: KDE 4.0.4 error loading kde apps

    OK. It's doing the same thing. First boot into kde4.1 is fine, next login plain gray screen.
    I tried changing from kwin to compiz - compiz give a complete black screen on second boot
    no actions are possible - ie; right click
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Omaha, NE
    Posts
    526

    Default Re: KDE 4.0.4 error loading kde apps

    What video card do you have, and which driver as you using?

  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,734
    Blog Entries
    20

    Default Re: KDE 4.0.4 error loading kde apps

    nvidia 8500gt see sig
    nvidia repo
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  9. #9
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Norway
    Posts
    27

    Default Re: KDE 4.0.4 error loading kde apps

    I'm getting the almost the same errors.
    konqueror:
    symbol lookup error: /usr/lib/libkdeinit4_konqueror.so: undefinedsymbol: _ZN19KonqFileUndoManager6incRefEv
    dolphin:
    nux:~> dolphin
    dolphin: symbol lookup error: dolphin: undefined symbol: _ZN19KonqFileUndoManager6incRefEv
    <unknown program name>(6306)/: Communication problem with "dolphin" , it probably crashed.
    Error message was: "org.freedesktop.DBus.Error.NoReply" : " "Message did not receive a reply (timeout by message bus)" "
    I've tried to reinstall kde 4, deleting the ./kde4 folder, but still the same error.

  10. #10
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,734
    Blog Entries
    20

    Default Re: KDE 4.0.4 error loading kde apps

    I made a bug report on this one:
    https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=408779

    For now I'm on kde3. Though kde4 runs fine, other than dolphin ans konqueror (ming I haven't tried everything). You can still use the kde3 file manager in kde4 of course.
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •