Results 1 to 6 of 6

Thread: Can't login after soft reset during SUSE 11 installation

  1. #1

    Default Can't login after soft reset during SUSE 11 installation

    Hi there. I am *very* new to Linux. I installed SUSE 11 (gnome) on my 2nd HDD (1st HDD WinXP) & all went well until it soft reset during install & demanded my user name & pwd. I think this is strange as I earlier supplied my user name & pwd during initial stages of the installation & by default it is set to automatic login. Anyway, I entered the same user name & pwd but SUSE rejected it as incorrect. In order to ensure I did not enter a different user & pwd during install, I re-installed from scratch 2nd time. Again the same problem.

    I wonder if this is a bug. Can anyone help ? I am trying to get away from XP & thought SUSE to be the best distro.

    Cheers

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Levin, New Zealand
    Posts
    227

    Default Re: Can't login after soft reset during SUSE 11 installation

    Will it accept you signing in as root?

  3. #3

    Default Re: Can't login after soft reset during SUSE 11 installation

    Quote Originally Posted by dunnfamily View Post
    Will it accept you signing in as root?
    I owe you my life.

    Cheers mate

  4. #4
    clcavanaugh NNTP User

    Default Re: Can't login after soft reset during SUSE 11 installation

    Hmmm... I had a similar problem, however it won't accept root either. I have switched to the command line and tried to login as well, but still no luck... It responds with a "Authentication Error" when I use the correct logins, but when i purposely use the wrong entries, it just acts like a normal mis-entry. Make sense?

    I guess my main question is, am I stuck with a brick that needs reinstalling or is there some other way to get around this...

    I am decent (aka educated guesser) at Suse and linux in general. Thanks!

    Chris

  5. #5
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Vsters, Sweden ex. Highbury London UK
    Posts
    1,245

    Default Re: Can't login after soft reset during SUSE 11 installation

    VERY BAD signing in as root you should NEVER run Linux as root.
    This maybe a Gnome bug. You could try KDE to see if it is related to Gnome
    Quote Originally Posted by nzlbob23 View Post
    Will it accept you signing in as root?
    Core 2 Duo 3.16GHz, 8GB DDR2, 3.5TB, GeForce 9600 GT, Amilo LCD 26", OS 11.1 x86_64, KDE4.2.4 (2)
    My wine tips & tricks

  6. #6
    bgravengood NNTP User

    Default Re: Can't login after soft reset during SUSE 11 installation

    I'm having the same problem, after installation, there was an error, so I tried to repair. Everything seemed to go well, the grub bootloader appeared, ask me my username and password, but, during installation, it never gave me a chance to supply these. I tried as root, but it wouldn't except that either. I tried to repair again with the same results. I suppose I should re-install from scratch, but I imagine the same situation will happen again.

    Thanks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •