Results 1 to 5 of 5

Thread: SLES10 autenticating in Windows 2003 Server

  1. #1

    Default SLES10 autenticating in Windows 2003 Server

    I have a problem with Sles10 and windows 2003 autentication, I cant do su - administrator, but I can wbinfo -u and wbinfo -g or net rpc info -U Administrator.
    What happend?

    Ex:
    test1:~ # wbinfo -u
    administrator
    guest
    krbtgt
    testuser

    test1:~ # wbinfo -g
    domain computers
    domain controllers
    schema admins
    enterprise admins
    domain admins
    domain users
    domain guests
    group policy creator owners
    dnsupdateproxy

    test1:~ # net rpc info -U Administrator
    Password:
    Domain Name: BG
    Domain SID: S-1-5-21-3740963080-1766436653-2887732542
    Sequence number: 229
    Num users: 6
    Num domain groups: 9
    Num local groups: 20

    Error:
    su - administrator
    su: user administrator does not exist

    #NSSWITCH.CONF
    test1:~ # vi /etc/nsswitch.conf
    passwd: compat
    shadow: files winbind
    group: compat

    hosts: files dns winbind
    networks: files dns winbind

    services: files ldap
    protocols: files winbind
    rpc: files winbind
    ethers: files winbind
    netmasks: files winbind
    netgroup: files ldap
    publickey: files winbind

    bootparams: files winbind
    automount: files nis winbind
    aliases: files ldap
    passwd_compat: ldap
    group_compat: ldap


    Thanks

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The Netherlands
    Posts
    1,273

    Default Re: SLES10 autenticating in Windows 2003 Server

    not sure what you want to do, but have you tried using the file manager (Nautilus or Konqueror) and 'smb://<ip windows server/' to test authentication that way?

    Cheers,
    Wj
    Have a lot of fun!

  3. #3
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Kenton, TN USA
    Posts
    1,023

    Default Re: SLES10 autenticating in Windows 2003 Server

    Thread moved to Network/Internet
    Keith Kastorff

  4. #4

    Default Re: SLES10 autenticating in Windows 2003 Server

    The problem is resolv.

    This is the solution:
    In /etc/ldap.conf was wrong
    this is ldap.con correct:


    ###############################################################
    ##custom ldap.conf for connecting with Server 2003 R2
    ###############################################################
    host x.x.x.x
    base dc=TEST,dc=LOCAL
    uri ldap://adtest.TEST.LOCAL/
    binddn cn=administrator,cn=Users,dc=TEST,dc=LOCAL
    bindpw xxxxxxxxxxx
    scope sub
    bind_timelimit 15
    timelimit 15
    ssl no
    referrals no
    nss_base_passwd dc=TEST,dc=LOCAL?sub
    nss_base_shadow dc=TEST,dc=LOCAL?sub
    nss_base_group dc=TEST,dc=LOCAL?sub&(objectCategory=group)(gidnumber=*)
    (this was wrong)
    nss_map_objectclass posixAccount user
    nss_map_objectclass shadowAccount user
    nss_map_objectclass posixGroup group
    nss_map_attribute gecos cn
    nss_map_attribute homeDirectory unixHomeDirectory
    nss_map_attribute uniqueMember member
    nss_initgroups_ignoreusers root,ldap
    ###################################################


    Thanks Marcelo

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The Netherlands
    Posts
    1,273

    Default Re: SLES10 autenticating in Windows 2003 Server

    Thanks for the update Marcelo!
    Have a lot of fun!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •