Results 1 to 2 of 2

Thread: no Sound with Sony Vaio VGN-S2XP

  1. #1
    Abekil NNTP User

    Default no Sound with Sony Vaio VGN-S2XP

    HI
    My Problem is that i have no sound using open SUSE 11 on my Sony Vaio
    I don't kown where i can get a driver or fix the Problem because i have tried to use Linux since yesterday.
    Who is able to help me?
    I will be happy for any help

    Sry for my bad English

  2. #2
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Phuket, Thailand
    Posts
    27,136
    Blog Entries
    40

    Default Re: no Sound with Sony Vaio VGN-S2XP

    Quote Originally Posted by Abekil View Post
    My Problem is that i have no sound using open SUSE 11 on my Sony Vaio I don't kown where i can get a driver or fix the Problem because i have tried to use Linux since yesterday.
    Welcome to openSUSE Linux.

    Given that you are new to Linux, before trying to fix your sound, it may be worth your while to read through the following openSUSE concepts page, learning some openSUSE Linux basics:
    Concepts - openSUSE

    Now reference your sound problem, please try to follow the openSUSE Audiotroubleshooting Guide:
    SDB:AudioTroubleshooting - openSUSE

    Since you are so new to Linux, you will likely find that page difficult, .... so please take your time, and learn as much as you can about Linux as you progress through the guide.

    Please pay particular attention to the need to setup your mixer!

    If after working your way through the guide as far as you can, if you still can not get your sound to work, then please (when your laptop is connected to the Internet) open an xterm/konsole (looks sort of like a MS-DOS window) and copy and paste the following to command lines (one at a time). These will run a diagnostic script, and produce a URL. You need to post on this thread that URL, as it will give information on your laptop that is needed to understand your problem.

    First command to copy and paste in to xterm/konosole:
    Code:
    wget -O alsa-info.sh http://www.alsa-project.org/alsa-info.sh && bash alsa-info.sh
    Second command. ... It will prompt you for a password, ... enter root password when prompted, and type "NO" to any question you do not understand.
    Code:
    wget su -c 'wget -O tsalsa wget http://home.cfl.rr.com/infofiles/tsalsa && bash tsalsa'
    again, please post here the URL that these scripts will create.

    Also, in addition to running the two diagnostic scripts (noted above), Please also copy paste the following (one line at a time) into a konsole, and copy and paste the following here the output that those commands will give.
    rpm -qa | grep alsa
    rpm -qa | grep pulse
    rpm -q libasound2\
    uname -a
    cat /etc/modprobe.d/sound

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •