Results 1 to 4 of 4

Thread: More samba client problems

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Deerfield, Massachusetts
    Posts
    183

    Default More samba client problems

    It seems that mount -t smbfsp produces a complaint about an unknown filesystem type, while smbmount isn't on the path. It lurks in /usr/lib/samba/classic/smbmount, but calling it from there produces a complaint that libpopt.so.1 can't be found. The Yast "install software" facility can't find it in the repositories either.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Taiwan
    Posts
    150

    Default Re: More samba client problems

    Did you install fusesmb?
    Regards,
    Bryan Yu
    http://lifestory.moqin.com/

  3. #3
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Oz
    Posts
    11,731
    Blog Entries
    2

    Default Re: More samba client problems

    Quote Originally Posted by pwabrahams View Post
    It seems that mount -t smbfsp produces a complaint about an unknown filesystem type, while smbmount isn't on the path. It lurks in /usr/lib/samba/classic/smbmount, but calling it from there produces a complaint that libpopt.so.1 can't be found. The Yast "install software" facility can't find it in the repositories either.
    I haven't got a directory /usr/lib/classic. Which version of Suse are you running?
    Also, if you're using ver 10.2 or later, smbfs was replaced by cifs in 10.2 (I think 10.2).
    Leap 42.3 & 15.1 &KDE
    FYIs from the days of yore

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Taiwan
    Posts
    150

    Default Re: More samba client problems

    Please try this command.
    Example:
    mount -t cifs //192.168.1.254/data /home/user/Desktop/data
    Regards,
    Bryan Yu
    http://lifestory.moqin.com/

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •