Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: bcm43xx installed but no intenet

  1. #1
    payphone58 NNTP User

    Default bcm43xx installed but no intenet

    I'm running OpenSUSE 11 with a bcm43xx card. I installed ndiswrapper and it connects to my router at 192.168.1.1
    The problem is that I can't get on the net. If I switch to ethernet all works fine. The DNS info should all be the same for either config correct?
    Any help would be greatly appreciated.

    Paul

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Kln, Deutschland
    Posts
    1,054

    Default Re: bcm43xx installed but no intenet

    What card do you have?

    You can use lspci to get the version etc'.

    Mine is a Broadcom 4312v2, and I use b43 (not bcm43xx as it is older), I used the fwcutter tool to get the firmware and it works perfectly.

    I don't have to mess around with ndiswrapper either, as it always gave me trouble in the past. I would avoid it if you can.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    N40 44.977 W073 59.356
    Posts
    1,170

    Default Re: bcm43xx installed but no intenet

    Closing thread temporarily and moving to wireless section. Will reopen once there.

  4. #4
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    N40 44.977 W073 59.356
    Posts
    1,170

    Default Re: bcm43xx installed but no intenet

    Thread now reopened in wireless section.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    29,799

    Default Re: bcm43xx installed but no intenet

    I suppose your cable network and your wireless network are different ones with different addressranges and a different address for the router. When you change to the other card, thus network, you have to point to a different router as the default gateway else no data will leave your LAN and go to the internet.
    Henk van Velden

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Connecticut, USA
    Posts
    2,295
    Blog Entries
    1

    Default Re: bcm43xx installed but no intenet

    I got mine working by running
    Code:
    install_bcm43xx_firmware
    on a Dell D400 (not sure exact model of BCM I'm using and I don't have it here.)

  7. #7

    Default Re: bcm43xx installed but no intenet

    payphone58 wrote:

    > I'm running OpenSUSE 11 with a bcm43xx card. I installed ndiswrapper and
    > it connects to my router at 192.168.1.1


    Works find w/o ndiswrapper btw..
    http://en.opensuse.org/HCL/Network_Adapters_(Wireless)

    "Native kernel driver. Needs firmware however. Install bcm43xx-fwcutter from
    DVD or OSS-repo and run as root the included script:
    install_bcm43xx_firmware from the /usr/sbin directory. "

    > The problem is that I can't get on the net. If I switch to ethernet all
    > works fine. The DNS info should all be the same for either config
    > correct?


    Please be more specific.

  8. #8
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    N40 44.977 W073 59.356
    Posts
    1,170

    Default Re: bcm43xx installed but no intenet

    Andreas Stieger wrote:
    > payphone58 wrote:
    >
    >> I'm running OpenSUSE 11 with a bcm43xx card. I installed ndiswrapper and
    >> it connects to my router at 192.168.1.1

    >
    > Works find w/o ndiswrapper btw..
    > http://en.opensuse.org/HCL/Network_Adapters_(Wireless)
    >
    > "Native kernel driver. Needs firmware however. Install bcm43xx-fwcutter from
    > DVD or OSS-repo and run as root the included script:
    > install_bcm43xx_firmware from the /usr/sbin directory. "
    >
    >> The problem is that I can't get on the net. If I switch to ethernet all
    >> works fine. The DNS info should all be the same for either config
    >> correct?

    >
    > Please be more specific.

    As stated in my post above, the thread has been moved to a different
    forum. Please respond there.

  9. #9

    Default Re: bcm43xx installed but no intenet

    69_rs_ss wrote:
    > As stated in my post above, the thread has been moved to a different
    > forum. Please respond there.


    ..oO( x-post & follow-up to )
    This is why web forums and NNTP don't play well together.



  10. #10
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    N40 44.977 W073 59.356
    Posts
    1,170

    Default Re: bcm43xx installed but no intenet

    Well then you have the choice to make of either working with the limitations of both software or move on.

    Personally dealing with the limiations is better for the community and only costs NNTP users the extra few seconds to read to see if a post was moved and where it was moved to.

    Please can we move back to the original intent of the thread and help the OP with his wireless questions. If you would like to discuss further the NNTP vs Web implications, please do so in one of the existing threads in Comments & Suggestions forum.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •