Results 1 to 3 of 3

Thread: low fps in tremulous

  1. #1
    a13x NNTP User

    Default low fps in tremulous

    Hi,

    I have a low fps in tremulous
    with tremulous installed by YaST2 and downloaded from tremulous.net

    Code:
    ...loading libGL.so.1:              
    Calling SDL_Init(SDL_INIT_VIDEO)... 
    SDL_Init(SDL_INIT_VIDEO) passed.    
    Initializing OpenGL display         
    ...setting mode 6: 1024 768         
    Using 4/4/4 Color bits, 16 depth, 8 stencil display.
    GL_RENDERER: GeForce 8600 GT/PCI/SSE2               
    Initializing OpenGL extensions                      
    ...GL_S3_s3tc not found                             
    ...ignoring GL_EXT_texture_env_add                  
    ...using GL_ARB_multitexture                        
    ...GL_EXT_compiled_vertex_array not found           
    
    GL_VENDOR: NVIDIA Corporation
    GL_RENDERER: GeForce 8600 GT/PCI/SSE2
    GL_VERSION: 1.4 (2.1.2 NVIDIA 173.14.05)
    GL_EXTENSIONS: GL_ARB_depth_texture GL_ARB_fragment_program GL_ARB_fragment_program_shadow GL_ARB_imaging GL_ARB_multitexture GL_ARB_occlusion_query GL_ARB_point_parameters GL_ARB_point_sprite GL_ARB_shadow GL_ARB_texture_border_clamp GL_ARB_texture_compression GL_ARB_texture_cube_map GL_ARB_texture_env_add GL_ARB_texture_env_combine GL_ARB_texture_env_dot3 GL_ARB_texture_mirrored_repeat GL_ARB_texture_non_power_of_two GL_ARB_texture_rectangle GL_ARB_transpose_matrix GL_ARB_vertex_program GL_ARB_window_pos GL_EXT_abgr GL_EXT_bgra GL_EXT_blend_color GL_EXT_blend_func_separate GL_EXT_blend_minmax GL_EXT_blend_subtract GL_EXT_draw_range_elements GL_EXT_fog_coord GL_EXT_framebuffer_object GL_EXT_multi_draw_arrays GL_EXT_packed_pixels GL_EXT_point_parameters GL_EXT_rescale_normal GL_EXT_secondary_color GL_EXT_separate_specular_color GL_EXT_shadow_funcs GL_EXT_stencil_wrap GL_EXT_texture3D GL_EXT_texture_compression_s3tc GL_EXT_texture_edge_clamp GL_EXT_texture_env_add GL_EXT_texture_env_combine GL_EXT_texture_env_dot3 GL_EXT_texture_filter_anisotropic GL_EXT_texture_lod GL_EXT_texture_lod_bias GL_EXT_texture_mirror_clamp GL_EXT_texture_object GL_EXT_texture_rectangle GL_EXT_vertex_array GL_ATI_texture_float GL_ATI_texture_mirror_once GL_IBM_rasterpos_clip GL_IBM_texture_mirrored_repeat GL_INGR_blend_func_separate GL_NV_blend_square GL_NV_copy_depth_to_color GL_NV_depth_clamp GL_NV_fog_distance GL_NV_fragment_program_option GL_NV_fragment_program2 GL_NV_light_max_exponent GL_NV_multisample_filter_hint GL_NV_texgen_reflection GL_NV_texture_compression_vtc GL_NV_texture_env_combine4 GL_NV_texture_rectangle GL_NV_vertex_program2_option GL_NV_vertex_program3 GL_SGIS_generate_mipmap GL_SGIS_texture_border_clamp GL_SGIS_texture_edge_clamp GL_SGIS_texture_lod GL_SGIX_depth_texture GL_SGIX_shadow GL_SUN_multi_draw_arrays GL_SUN_slice_accum                                                                                
    GL_MAX_TEXTURE_SIZE: 8192                                                                                                                            
    GL_MAX_ACTIVE_TEXTURES_ARB: 4                                                                                                                        
    
    PIXELFORMAT: color(16-bits) Z(16-bit) stencil(8-bits)
    MODE: 6, 1024 x 768 windowed hz:N/A                  
    GAMMA: hardware w/ 0 overbright bits                 
    CPU:                                                 
    rendering primitives: multiple glArrayElement        
    texturemode: GL_LINEAR_MIPMAP_NEAREST                
    picmip: 2                                            
    texture bits: 16                                     
    multitexture: enabled                                
    compiled vertex arrays: disabled                     
    texenv add: disabled                                 
    compressed textures: disabled                        
    HACK: using vertex lightmap approximation            
    Initializing Shaders
    I'm playing Nexuiz with a good fps in hight video quality (1440x900)
    but tremulous have a low fps no matter the video quality or screen resolution

    can someone help me?

    ps. sorry my english =(

  2. #2
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Trelleborg. Scania Sweden ( as south as you can get in sweden)
    Posts
    13

    Default Re: low fps in tremulous

    My friend that runs windows has a GeForce 8800 GT(X?) has great FPS at all times in tremulous, I've only got a GeForce 7600 GS and a Pentium 4 3 GHz and I've got low FPS. It might be that tremulous is quite CPU intensive, what kind of processor are you running?

    You're comparing a quake engine based game with a quake 3 engine based game.
    Nexiuz is plain death match and doesn't have all those animated structures that Tremulous has. Do you have low fps if you're alone in let's say the corridor in the map ATCS?

    I can only say that the Human base gives me a lot of lag, might be due to the structures being animated or particles flying.

    --Edit--
    After a few minutes with google I found this thread Backport Lags
    Basicly, grab your client here Trem-Servers.com

    This really worked great for me and I think that I'll be able to play again!
    If you need further instructions on how to replace the binary just shout

  3. #3

    Default Re: low fps in tremulous

    Emulation of missing GPU features is likely to cause a steep increase in CPU processing time. In these cases, I usually just disable the feature.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •