Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: HTTP server config is missing from Yast in 11.0

  1. #1
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Oz
    Posts
    11,727
    Blog Entries
    2

    Default HTTP server config is missing from Yast in 11.0

    openSUSE ver 11.0 KDE3.5

    I installed the LAMP server in Yast --> software management --> patterns --> LAMP server.
    Then I went to initialise it in Yast --> Network Services --> Http server, like in 10.2 and 10.3 -- but the "http server" icon is not there.

    Anyone know about this?

    Thanks
    Swerdna
    Leap 42.3 & 15.1(Beta) &KDE
    FYIs from the days of yore

  2. #2
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Oz
    Posts
    11,727
    Blog Entries
    2

    Default Re: HTTP server config is missing from Yast in 11.0

    I just discovered the answer: Set apache2 to boot at runlevels 3 and 5 and reboot -- the icon for HTTP Server appears in Yast -- woo hoo! I thought I was going to have to configure Apache for php myself, phew!
    Leap 42.3 & 15.1(Beta) &KDE
    FYIs from the days of yore

  3. #3

    Default Re: HTTP server config is missing from Yast in 11.0

    I think you are looking for the httpd yast module. You can download it from the standard repository.

  4. #4
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Oz
    Posts
    11,727
    Blog Entries
    2

    Default Re: HTTP server config is missing from Yast in 11.0

    Quote Originally Posted by einheit47 View Post
    I think you are looking for the httpd yast module. You can download it from the standard repository.
    Thanks, but it came right when I set the runlevels.
    Leap 42.3 & 15.1(Beta) &KDE
    FYIs from the days of yore

  5. #5
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Sydney, Aus
    Posts
    29

    Default Re: HTTP server config is missing from Yast in 11.0

    Hello,
    I am running 10.3 and have the same problem. Setting the run levels does not help (I also enabled Apache2 - I assume that is OK?). I cannot find a httpd yast module from within Yast. Is there another way I must download it?

  6. #6
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Sydney, Aus
    Posts
    29

    Default Re: HTTP server config is missing from Yast in 11.0

    Hello again,

    I found it . It is called yast-http-server. I had to reboot (or maybe just re-log) but after that the "HTTP Server" icon showed up in Yast Network Services. Fyi it also installs yast-dns-server.

    Thanks for your guidance.

  7. #7
    fletch85712 NNTP User

    Default Re: HTTP server config is missing from Yast in 11.0

    I too am having the same problem. I am converting to openSUSE (familiar with redhat, ubuntu, freebsd) - I have apache2 installed and it is running, but it does not show up in yast2 to configure. I have tried everything here, so far...no joy .. any thoughts ? Thanks in advance..

  8. #8
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Oz
    Posts
    11,727
    Blog Entries
    2

    Default Re: HTTP server config is missing from Yast in 11.0

    Quote Originally Posted by fletch85712 View Post
    I too am having the same problem. I am converting to openSUSE (familiar with redhat, ubuntu, freebsd) - I have apache2 installed and it is running, but it does not show up in yast2 to configure. I have tried everything here, so far...no joy .. any thoughts ? Thanks in advance..
    Go to Yast --> system --> services/runlevels and switch on apache2. Then reboot. Then goto Yast --> network services --> http server
    Leap 42.3 & 15.1(Beta) &KDE
    FYIs from the days of yore

  9. #9
    fletch85712 NNTP User

    Default Re: HTTP server config is missing from Yast in 11.0

    Quote Originally Posted by swerdna View Post
    Go to Yast --> system --> services/runlevels and switch on apache2. Then reboot. Then goto Yast --> network services --> http server

    Yep, I had done that...and still nothing. in system services/runlevels apache2 is enabled ; and in expert mode it is set to runlevel 3 and 5. Apache IS working; I placed an index.html file in htdocs and all is good. I am just curious now why it never showed up in network services. I was hoping for it to be there to save time in the future (assuming that is where php and virtual is configured too) I can still handle the good ol' fashion manual way.

    Thanks again !!

  10. #10
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Oz
    Posts
    11,727
    Blog Entries
    2

    Default Re: HTTP server config is missing from Yast in 11.0

    I am just curious now why it never showed up in network services.
    Just another of life's mysteries
    Leap 42.3 & 15.1(Beta) &KDE
    FYIs from the days of yore

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •