Results 1 to 10 of 10

Thread: Wacom Intuos 3 problem in OpenSuse11

  1. #1

    Talking Wacom Intuos 3 problem in OpenSuse11

    I have tried to configure my intuos 3 via sax2 and still work like a mouse. Only when it touches the tablet and drag the pen it moves the cursor. I have readed that maybe it has a conflict with the mouse because I have a USB tempest Habu mouse. I used a PS2 mouse instead and configured sax2 -r and the tablet still working like a mouse. I have updated my xorg.conf file as in some forums/posts have recomended but it crashes my x and send me an error of display ant it can't log in graphically, so i have to run again sax2 -r to configure again all including my screen. But the intuos 3 still working like a mouse.
    anyone can help me?

  2. #2
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Kentucky
    Posts
    1,126

    Default Re: Wacom Intuos 3 problem in OpenSuse11

    Quote Originally Posted by darthmikael View Post
    I have tried to configure my intuos 3 via sax2 and still work like a mouse. Only when it touches the tablet and drag the pen it moves the cursor. I have readed that maybe it has a conflict with the mouse because I have a USB tempest Habu mouse. I used a PS2 mouse instead and configured sax2 -r and the tablet still working like a mouse. I have updated my xorg.conf file as in some forums/posts have recomended but it crashes my x and send me an error of display ant it can't log in graphically, so i have to run again sax2 -r to configure again all including my screen. But the intuos 3 still working like a mouse.
    anyone can help me?
    darthmikael, sorry but I'm not up on that at all. My recommendation is to use the "opensuse mailing list" and get the Developers to help. Follow the guide here: Communicate; - openSUSE page down to Mailing lists.

    Maybe this will help: Search the openSUSE Mailinglist Archive
    Desktop Asus X-99 Viper. uefi & secure Boot, Win10, Leap 15.1; Laptop: ASUS GL752VW Optimus, uefi+Secure Boot, Win10, Leap 15.1 & T-weed and IMac

  3. #3

    Default Re: Wacom Intuos 3 problem in OpenSuse11


  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Berlin
    Posts
    2,061

    Default Re: Wacom Intuos 3 problem in OpenSuse11

    niels, it is not a good idea to simply dig up ancient threads by using the "Wacom"-filter and post that link. It clutters the forum up so stop that *now*!

  5. #5
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Bochum, Germany
    Posts
    3,587

    Default Re: Wacom Intuos 3 problem in OpenSuse11

    He posted the link to a How-To, which I generally consider good help.

    Uwe

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Berlin
    Posts
    2,061

    Default Re: Wacom Intuos 3 problem in OpenSuse11

    You are the mod... only I don't see much sense in digging up four or six old threads and posting a generic HowTo which may or may not solve the respective problem.

  7. #7
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Bochum, Germany
    Posts
    3,587

    Default Re: Wacom Intuos 3 problem in OpenSuse11

    * gropiuskalle wrote, On 10/27/2008 08:36 AM:
    > You are the mod... only I don't see much sense in digging up four or six
    > old threads and posting a generic HowTo which may or may not solve the
    > respective problem.


    I didn't see the old threads. I agree with you here. How-Tos are different, IMO.

    Uwe

  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Berlin
    Posts
    2,061

  9. #9
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Phuket, Thailand
    Posts
    27,108
    Blog Entries
    40

    Default Re: Wacom Intuos 3 problem in OpenSuse11

    Quote Originally Posted by gropiuskalle View Post
    ...plus this very thread.

    Not all those threads are old, plus the posted HowTo seems to be a good one (as far as I can judge it), but I consider this behaviour spamming.
    User niels_olson took the time to write a guide in the OpenSUSE wiki format to try and help people. niels_olson then presumeably searched our forum, to try find threads where they thought the information in that NEW wiki/how-to might be of assistance.

    When a member unselfishly volunteers their time and effort to write a guide (which is ON topic), and then searches to see where that might help, with no monetary reward, that does not meet my definition of spam. Rather I encourage our users to write wiki's that might help out in such areas.

  10. #10
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Berlin
    Posts
    2,061

    Default Re: Wacom Intuos 3 problem in OpenSuse11

    Sorry guys, I could not anticipate the results of my post. You seem to have different ideas about how to manage a forum and that is perfectly okay with me - I like forums.opensuse.org the way it is. Yet I notice there is a HowTo-subforum, so why not post it there? Plus HowTo-bombing seems to avoid the actual goal of a forum: to provide direct help in a dialogical (←?) way.

    Does spending time on something gives one the right to spread whatever time is spend on in whatever way? I also did some tutorials, how about searching for every JACK- ALSA- or NVidia-thread from the last six months and paste that at the end of them? You see my point?

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •