Results 1 to 4 of 4

Thread: AIGLX don't working in openSUSE 11? (nvidia)

  1. #1
    auroqn NNTP User

    Default AIGLX don't working in openSUSE 11? (nvidia)

    hello,
    I installed latest nvidia drivers available to date. According to AIGLX - openSUSE the drivers should automatically enable AIGLX in my system, but I am not sure about that...

    also not sure if it was necessary, but I ran:
    Code:
    nvidia-xconfig --composite
    so my /etc/X11/xorg.conf now looks like:

    Code:
    Section "ServerLayout"
        Identifier     "Layout[all]"
        Screen         "Screen[0]" 0 0
        InputDevice    "Keyboard[0]" "CoreKeyboard"
        InputDevice    "Mouse[1]" "CorePointer"
        Option         "Clone" "off"
        Option         "Xinerama" "off"
    EndSection
    
    Section "Files"
        InputDevices      "/dev/gpmdata"
        InputDevices      "/dev/input/mice"
        FontPath        "/usr/share/fonts/misc:unscaled"
    
        ....
    
    EndSection
    
    Section "Module"
        Load           "dbe"
        Load           "type1"
        Load           "freetype"
        Load           "extmod"
        Load           "glx"
    EndSection
    
    Section "ServerFlags"
        Option         "AllowMouseOpenFail" "on"
        Option         "ZapWarning" "on"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
        Identifier     "Keyboard[0]"
        Driver         "kbd"
        Option         "Protocol" "Standard"
        Option         "XkbLayout" "pl"
        Option         "XkbModel" "microsoftpro"
        Option         "XkbRules" "xfree86"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
        Identifier     "Mouse[1]"
        Driver         "mouse"
        Option         "Buttons" "10"
        Option         "Device" "/dev/input/mice"
        Option         "Name" "Logitech USB Receiver"
        Option         "Protocol" "explorerps/2"
        Option         "Vendor" "Sysp"
        Option         "ZAxisMapping" "4 5"
    EndSection
    
    Section "Modes"
        Identifier         "Modes[0]"
        ModeLine     "1280x1024" 108.0 1280 1328 1440 1688 1024 1025 1028 1066 +hsync +vsync
    EndSection
    
    Section "Monitor"
        Identifier     "Monitor[0]"
        VendorName     "--> LCD"
        ModelName      "1280X1024@60HZ"
        UseModes       "Modes[0]"
        DisplaySize     386    290
        HorizSync       30.0 - 82.0
        VertRefresh     30.0 - 60.0
        Option         "CalcAlgorithm" "XServerPool"
        Option         "DPMS"
        Option         "PreferredMode" "1024x768"
    EndSection
    
    Section "Device"
        Identifier     "Device[0]"
        Driver         "nvidia"
        VendorName     "NVidia"
        BoardName      "GeForce 6600"
    EndSection
    
    Section "Screen"
        Identifier     "Screen[0]"
        Device         "Device[0]"
        Monitor        "Monitor[0]"
        DefaultDepth    24
        SubSection     "Display"
            Depth       15
            Modes      "1280x1024" "1280x960" "1280x800" "1152x864" "1280x768" "1280x720" "1024x768" "1280x600" "1024x600" "800x600" "768x576" "640x480"
        EndSubSection
        SubSection     "Display"
            Depth       16
            Modes      "1280x1024" "1280x960" "1280x800" "1152x864" "1280x768" "1280x720" "1024x768" "1280x600" "1024x600" "800x600" "768x576" "640x480"
        EndSubSection
        SubSection     "Display"
            Depth       24
            Modes      "1280x1024" "1280x960" "1280x800" "1152x864" "1280x768" "1280x720" "1024x768" "1280x600" "1024x600" "800x600" "768x576" "640x480"
        EndSubSection
        SubSection     "Display"
            Depth       32
            Modes      "1280x1024" "1280x960" "1280x800" "1152x864" "1280x768" "1280x720" "1024x768" "1280x600" "1024x600" "800x600" "768x576" "640x480"
        EndSubSection
        SubSection     "Display"
            Depth       8
            Modes      "1280x1024" "1280x960" "1280x800" "1152x864" "1280x768" "1280x720" "1024x768" "1280x600" "1024x600" "800x600" "768x576" "640x480"
        EndSubSection
    EndSection
    
    Section "Extensions"
        Option         "Composite" "Enable"
    EndSection
    after restart I ran :
    Code:
    grep -i AIGLX /var/log/Xorg.0.log
    but it don't find anything related to AIGLX.

    Does that mean AIGLX is not running on my desktop?

    thanks

  2. #2
    Niclas Ekstedt NNTP User

    Default Re: AIGLX don't working in openSUSE 11? (nvidia)

    auroqn,

    >
    > hello,
    > I installed latest nvidia drivers available to date. According to
    > 'AIGLX - openSUSE' (http://en.opensuse.org/AIGLX) the drivers should
    > automatically enable AIGLX in my system, but I am not sure about


    Refer to the release-notes at,
    http://www.suse.com/relnotes/i386/op...TES.en.html#04


    --
    _________________________________________
    Niclas Ekstedt, CNA/CNE/CNS/CLS
    Systems Engineer/NSC Sysop
    Telindus Sweden AB

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Babylon 5
    Posts
    18

    Default Re: AIGLX don't working in openSUSE 11? (nvidia)

    Does compiz work? If it does, AIGLX works. Also note, that multiscreening with Xinerama doesn't work with AIGLX, at least last time I checked, . I have NVIDIA and I do not have any problems.

    CaptSilverFox
    OpenSuse 11

  4. #4

    Default Re: AIGLX don't working in openSUSE 11? (nvidia)

    From your current xorg.conf, it looks like you're using Nvidia's implementation of AIGLX, which is enabled by default. I don't think this appears in the logs. But just try out compiz and see how that goes. If it works, you have either AIGLX or Nvidia's implementation working.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •