Results 1 to 3 of 3

Thread: openSuse 11.0 realplayer no audio output

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    bc.ca
    Posts
    60

    Question openSuse 11.0 realplayer no audio output

    I try to use realplayer in opensuse 11.0 to play .rmvb file, but it only outputs video stream with no sound.
    The rmvb file is good as I can play it under windows XP.
    The sound card must also be installed correctly as I can play mp3 file. Can't figure out why.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Phuket, Thailand
    Posts
    27,136
    Blog Entries
    40

    Default Re: openSuse 11.0 realplayer no audio output

    Quote Originally Posted by chesterpeng View Post
    I try to use realplayer in opensuse 11.0 to play .rmvb file, but it only outputs video stream with no sound.
    The rmvb file is good as I can play it under windows XP.
    The sound card must also be installed correctly as I can play mp3 file. Can't figure out why.
    I believe smplayer/mplayer and possibly xine-ui will play rmvb. Make certain you have the packman packaged version of libxine1 and also have w32codec-all from packman installed.
    smplayer: PackMan :: Informationen zum Paket smplayer
    mplayer: PackMan :: Informationen zum Paket MPlayer
    mplayerplug-in: PackMan :: Informationen zum Paket mplayerplug-in
    w32codec: PackMan :: Informationen zum Paket Win32-Codecs

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    bc.ca
    Posts
    60

    Smile Re: openSuse 11.0 realplayer no audio output

    After I installed w32codec, realplayer works like a charm.
    I'll try smplayer later. Thanks you!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •