Results 1 to 3 of 3

Thread: YaST crash

  1. #1
    ejstans NNTP User

    Default YaST crash

    Hello,

    I installed openSUSE 11.0 yesterday and have quite a bit of problem with YaST when I try to configure my wireless card. If I click 'Network settings' and try to configure my 'AR5212/AR5213 Multiprotocol MAC/Baseband processor" device using the 'edit' option, when I go to the 'General' tab and try to assign the interface to a firewall zone, as soon as I click 'next' or try to go to a different tab, YaST crashes with the following xmessage:

    Loading simple Config module ...
    Creating backend ...
    <00000738>:scim_skk_imengine.cpp:122 > Create SKK Factory :
    <00000739>:scim_skk_imengine.cpp:123 > Lang : ja_JP
    <00000740>:scim_skk_imengine.cpp:124 > UUID : ec43125f-f9d3-4a77-8096-de3a35290ba9
    Loading socket FrontEnd module ...
    Starting SCIM as daemon ...
    Loading socket Config module ...
    Creating backend ...
    Loading x11 FrontEnd module ...
    Failed to load x11 FrontEnd module.
    <00000591>:scim_skk_imengine.cpp:122 > Create SKK Factory :
    <00000592>:scim_skk_imengine.cpp:123 > Lang : ja_JP
    <00000593>:scim_skk_imengine.cpp:124 > UUID : ec43125f-f9d3-4a77-8096-de3a35290ba9
    YaST got signal 11 at YCP file CWMTab.ycp:112
    /sbin/yast2: line 421: 7352 Segmentation fault $ybindir/y2base $module "$@" "$SELECTED_GUI" $Y2_GEOMETRY $Y2UI_ARGS

    This is only one way to make it crash, other options also produces the same.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Praha, CZ, EU
    Posts
    26

    Default Re: YaST crash

    Please look in Bugzilla whether the reports there match your case: https://bugzilla.novell.com/buglist....esc=yast+crash

    If not, file a bug for me and attach the yast log: Bugs/YaST - openSUSE

  3. #3
    ejstans NNTP User

    Default Re: YaST crash

    (Sorry for the delay; I've been busy moving...)

    It looks like it might be the same as https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=385172

    My main language is English but I have also installed Swedish and Japanese. I will try to reinstall without extra languages/scim but this is not permanently workable for me

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •