Results 1 to 9 of 9

Thread: Slow slab (= computer/start button on pannel in gnome)

  1. #1

    Default Slow slab (= computer/start button on pannel in gnome)

    I don't what I could have installed that causes the problem but since today my slab is responding very slow (+- 1 sec after mouse click). Opening slab, clicking the programs, documents and places buttons are all responding after one second which is very slow and annoying.

    Any idea somebody?

    suse 11.0 64 bit

  2. #2

    Default Re: Slow slab (= computer/start button on pannel in gnome)

    do you have compiz fusion or some effects running.

    That will slightly slow the speed down, and depending on the machine it could be noticeable

  3. #3

    Default Re: Slow slab (= computer/start button on pannel in gnome)

    I also tought it could be compiz but it's not. If I turn it off it's still as slow as before. I think I installed some gtk(2) packages yesterday but can't exactly remember which one and which package I can drop safely.

  4. #4

    Default Re: Slow slab (= computer/start button on pannel in gnome)

    I noticed the problem has something to do with tooltips. e.g. when I move my mouse over a button in the program list: if a tooltip appears and then I move my mouse away towards another button, it takes about one second before the first button drops the tooltip and focus, after a second the secund button gets focus (= is highlighted).When a button doesn't have a tooltip, there's no problem...

    Still no ideas anybody? It's a very annoying problem.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The Netherlands
    Posts
    1,273

    Default Re: Slow slab (= computer/start button on pannel in gnome)

    This post could be useful although the if no definite fix mentioned : Very Slow Slab Loading - openSUSE Forums
    Have a lot of fun!

  6. #6

    Default Re: Slow slab (= computer/start button on pannel in gnome)

    It somehow got solved after reinstalling esound. Strange what has sound got to do with slab? Well, glad it works again. Only the systemsounds are down at the moment. (like login logout jingle)

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The Netherlands
    Posts
    1,273

    Default Re: Slow slab (= computer/start button on pannel in gnome)

    Thanks for the feedback

    Could be a bug that was in the beta and had to do with pulseaudio settings.. I think the workaround was to set the setting to allow local soundserver to be access through the network (somewhere in those lines).

    I'll post when I find the specifics, could be your issue was related?

    Cheers,
    Wj
    Have a lot of fun!

  8. #8

    Default Re: Slow slab (= computer/start button on pannel in gnome)

    I do remember I uninstalled pulseaudio because it was overkill in my opinion. Never thought it could cause any problems related to slab though

  9. #9
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The Netherlands
    Posts
    1,273

    Default Re: Slow slab (= computer/start button on pannel in gnome)

    Just had a quick dig, this was the bug back then : https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=375701

    An esound patch was made to fix the issue, so I guess you did the correct thing bij reinstalling it!

    Cheers,
    Wj
    Have a lot of fun!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •