Results 1 to 10 of 10

Thread: Yast/Repository

  1. #1
    drazafin NNTP User

    Default Yast/Repository

    Hi everyone,

    I installed the very new opensuse11+kde4. I could get my wifi working (with ndiswrapper). But Yast cannot connect to any repository. I tried to set up manually the proxy parameters but it did not change anything. What can I do ?

    Error message (after a long waiting time):
    Error trying to read from http://download.opensuse/distribution/11.0/repo/oss
    etc (the same for any other repository)
    Code: HTTP reponse 504
    The requested URL returned error: 504

    My machine: amd64 + wireless connection at my university

    Remark: I can surf on these repositories with Konqueror.

    Thanks.

  2. #2

    Default Re: Yast/Repository

    the url:
    http://download.opensuse/distribution/11.0/repo/oss

    should be:
    ...//download.opensuse.org/...

  3. #3

    Default Re: Yast/Repository

    I am getting the same errors from different repositories.

    Look like today they are on holiday.

    I am also checking other repositories.

    Regards.

  4. #4

    Default Re: Yast/Repository

    My latest linux install is currently installing software from multiple repositories, so I believe they are working ok. can you get to the repositories with a web browser?

  5. #5

    Default Re: Yast/Repository

    Via Firefox 3.0 I am getting this message:


    Error

    Server said: No route matches "/distribution/10.3/repo/non-oss/" with {:method=>:get}

    Or

    Error

    Server said: No route matches "/distribution/10.3/repo/oss/" with {:method=>:get}



    Yesterday I was updating, installing and everything but since this morning the service seems to be down at least for me.

    Thank you for your reply.

  6. #6

    Default Re: Yast/Repository

    Via Konqueror I can browse that directories and now I am downloading the rpm's manually (old style).

    Strange.

  7. #7
    drazafin NNTP User

    Default Re: Yast/Repository

    Quote Originally Posted by jollyblume View Post
    the url:
    http://download.opensuse/distribution/11.0/repo/oss

    should be:
    ...//download.opensuse.org/...
    Exactly. I just made a mistake by copying.

  8. #8

    Default Re: Yast/Repository

    I just installed a KDE rpm from KDE repository without problems.

    Seems to be affecting just to OSS, Non-OSS repositories.

    I will let you know if I discover something else.

  9. #9
    drazafin NNTP User

    Default Re: Yast/Repository

    Quote Originally Posted by jollyblume View Post
    My latest linux install is currently installing software from multiple repositories, so I believe they are working ok. can you get to the repositories with a web browser?

    Yes. I can download and install manually packages from these repositories. The problem is when I want to use the 'one-click' installation for codecs (mp3, ...). It does not work and I do not know which packages should I install. I could do a manual installation with opensuse 10.2 but not with opensuse 11.

  10. #10
    drazafin NNTP User

    Default Re: Yast/Repository

    Solution found. Actually, I need to give the username and password as described on YaST/Modules/Proxy - openSUSE


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •