Results 1 to 6 of 6

Thread: HP nc6400 and wireless

  1. #1
    acloe NNTP User

    Question HP nc6400 and wireless

    Hi Gurus,
    On the HP Compaq nc6400, with Suse 10.2 and 10.3, I had no issues in getting the wireless to work. I loaded 11.0 and I have the intel drivers loaded (3945ABG), but I can't get the wireless link to come up using ifup. On the laptop, there is a HW switch that lights blue for the link, but I can't get it light up. Anybody have an ideas on how to get the physical layer up on the wireless on these laptops? Thanks for the help.
    Alan

  2. #2
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    U.K East Anglia
    Posts
    2,581

    Default Re: HP nc6400 and wireless

    if you want to us ifup method, you have to turn off network manager in YaST

    Andy
    To be is to do = Immanuel Kant
    To do is to be = Descartes.
    Do be do be do = Frank Sinatra

    SuSE user since 7.0,Linux user since 1994

  3. #3
    acloe NNTP User

    Default Re: HP nc6400 and wireless

    Thanks for the reply Andy. I disabled network manager via YAST so I could use ifup. I don't use network manager because it always seems to have issues with the intel wireless.
    Alan

  4. #4
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    U.K East Anglia
    Posts
    2,581

    Default Re: HP nc6400 and wireless

    you could try the iwl drivers, some people appear to have more success with them. if that's the driver you are using,switch to ipw. see if that helps

    Andy
    To be is to do = Immanuel Kant
    To do is to be = Descartes.
    Do be do be do = Frank Sinatra

    SuSE user since 7.0,Linux user since 1994

  5. #5
    acloe NNTP User

    Default Re: HP nc6400 and wireless

    Digging into it a little further, I was looking at dmesg and greping for iwl

    dmesg | grep iwl
    iwl3945: Radio disabled by HW RF Kill switch

    Any way of enabling this via SW, because hitting the RF button doesn't bring up the link. I am sure if I could get the radio up, then everything would work.

    Alan

  6. #6
    Graham P Davis NNTP User

    Default Re: HP nc6400 and wireless

    acloe wrote:

    >
    > Hi Gurus,
    > On the HP Compaq nc6400, with Suse 10.2 and 10.3, I had no issues in
    > getting the wireless to work. I loaded 11.0 and I have the intel
    > drivers loaded (3945ABG), but I can't get the wireless link to come up
    > using ifup. On the laptop, there is a HW switch that lights blue for
    > the link, but I can't get it light up. Anybody have an ideas on how to
    > get the physical layer up on the wireless on these laptops? Thanks for
    > the help.
    > Alan
    >
    >


    I'm no guru but merely another baffled user.

    The wireless device on your machine is listed in the documentation as an
    Intel Pro/Wireless 2200BG. This is the same as in my HP530 and is really a
    Broadcom BCM4310. Unfortunately, although I've been able to get it to work
    in 10.3 using the Windows XP drivers and ndiswrapper, I've got almost
    nowhere with 11.0. The rare occasions when I've got it working just flatter
    to deceive, as does the blue light which comes on even when the device is
    disconnected.

    This device is not yet supported by b43 - see the list at
    http://linuxwireless.org/en/users/Drivers/b43


    --
    Graham P Davis, Bracknell, Berks., UK. E-mail: newsman, not newsboy.
    "What use is happiness? It can't buy you money." [Chic Murray, 1919-85]

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •